Taksisti prijete blokadom Zagreba

Autor: Poslovni.hr , 13. veljača 2017. u 08:15
Foto: Jurica Galoić / Pixsell

“Prvo ćemo organizirati mirni prosvjed i nećemo njime maltretirati građane, a nakon toga, ako se ne zabrani rad Ubera, krećemo u blokadu zračne luke i Zagreba.”

Hrvatski taksisti spremaju prosvjed ako Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ne zabrani rad Ubera. Ako pak prosvjed ne urodi plodom, prijete da će blokirati Zagreb. Oni, naime, smatraju da ministarstvo mora zabraniti rad Uberu jer je utvrdilo da u Hrvatskoj posluje nezakonito – da Uberovi partner-vozači ilegalno obavljaju taksi prijevoz, piše Večernji list

Ivan Pilko, potpredsjednik Udruženja Radio Taxi Zagreb, kaže da bi mogli krenuti u prosvjed za 15-ak dana te da će taksisti pričekati još malo oko njegove organizacije dok ne vide u kojem će smjeru ići izmjene Zakona o prijevozu u cestovnom prometu na području reguliranja prijevoza putnika osobnim automobilima.

– Prvo ćemo organizirati mirni prosvjed i nećemo njime maltretirati građane, a nakon toga, ako se ne zabrani rad Ubera, krećemo u blokadu zračne luke i Zagreba. U Francuskoj, primjerice, taksisti su se nažalost upravo tako izborili za svoja prava – kaže Pilko. Dodaje da se to odnosi ponajprije na pravo na rad pod jednakim uvjetima. Očekuje da bi na prosvjed moglo doći najmanje 1000 taksista iz cijele Hrvatske. Taksisti tvrde da im je dnevni promet pao 40 posto otkako je Uber ušao na hrvatsko tržište te da su izgubili gotovo sve noćne vožnje. Stoga se mnogi obrti gase.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Uber je jeftiniji? Da, ali kad je veca potražnja moze biti i 5x skuplji! Za npr novu godinu mogu ti naplatiti i 500 kn za par km ili u špici ljeta! Mislim da je to glavni prijepor a ne ostalo. To dovodi u zabludu potrošače a i ne znam neki drugi primjer bilo koje usluge da odjednom vrijedi totalno drugi cjenik!

Ma mogu mi popušit svi taxisti radio taxija u cijeloj HR.
Vozim se Uberom u ST i nikad nisam bio zadovoljniji i nikad nije bilo jeftinije,bolje,točnije i urednije,pa čak i mirisnije.
Dok je Cammeo pojerao onaj debeli korumpirani prasac Baldasar da bi dobio 2,5 glasova sada na izborima za dva mjeseca.
Taxisti spustite se na zemlju.
Vaše vrijeme je prošlo.
Prilagodite se tržištu i novim tehnologijama.
Dosta dugo ste se bogatili kradući nas za što?
Dva kilometra vožnje…pljačkanje turista….pijani…smrdljivi…
Ni krompire vi meni nebi vozili….stoko bahata..

nadam se da policija oštri penderke za ove neradnike. Uber je zakon

New Report

Close