Hrvatski Sabor izglasao 10 ustavnih sudaca

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. lipanj 2016. u 14:47
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

O ustavnim sucima Sabor je glasovao javno.

Hrvatski je sabor u petak dvotrećinskom većinom imenovao deset ustavnih sudaca, čime je izbjegnuta ustavna kriza koja bi Hrvatskoj prijetila nakon 7. lipnja, kada bi Ustavni sud ostao bez kvoruma nužnog za donošenje odluka.

>>> Ovo je 10 predloženih kandidata za ustavne suce

Najviše glasova zastupnika, 136, dobili su Andrej Abramović i Lovorka Kušan, po 134 glasa dobili su Rajko Mlinarić i Miroslav Šumanović, 132 zastupnika podržalo je Branka Brkića, 118 glasova dobio je Josip Leko, po 117 Davorin Mlakar i Ingrid Antičević Marinović, a najmanje zastupnika, njih 112, podržalo je imenovanje Snježane Bagić.

 Listu od 10 imena između 41 kandidata izabrao je Odbor za Ustav, nakon četveromjesečnih pregovora među najvećim klubovima vladajuće većine i oporbe.

 O ustavnim sucima Sabor je glasovao javno.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Koji blam! Žalosno kakvi ljudi se biraju na odgovorne pozicije! Vi dont trast dem!

Sa ustavnim sudom je ka sa starim momkom koji neće da se ženi …….. pa onda uprli svi ajde ajde ajde . I tako ode i nađe je i oženi ……….. kad ono jadna mu majka “rospija”

Gđo. Ingrid Antičević Marinović možete li nam reći kako se na engleskom čita Ustav??
Ingrid: YUstav!!!

77% “zastupnika” je glasovalo da Ingrid udje u ustavni sud. Koji postotak gradjana se s tim slaze?

Najgora stvar je sto one koji su danas glasali da Ingrid udje u ustavni sud nitko od njihovih biraca nece pitati za objasnjenje. Dok god ne trazite od vasih politicara objasnjenja i ne kaznite ih za misreprezentaciju desavat ce vam se ovakve stvari.

U normalnoj zemlji u Ustavnom Sudu sjede najbolji sudci i najkvalitetniji pripadnici akademske zajednice. U Hrvatskoj u ustavnom sudu zavrsavaju isluzeni politicari.

New Report

Close