Hrvatski parket osvaja i najzahtjevnija svjetska tržišta

Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL

Hrvatski parket traže i Britanci, Iranci, Azerbajdžanci, Libanonci i Japanci...

Koliko je novih ugovora, još nije poznato, no devet hrvatskih proizvođača parketa - Drvoproizvod, Evolen, FI MA, PPS Majur, Spačva, Pana, Exportdrvo, PPS Galeković i Pan Parket - prezadovoljno je nastupom na netom završenom najvećem svjetskom sajmu podnih obloga Domotex 2018, piše Večernji list.

– Ne obnavljaju se samo postojeći ugovori sa starim kupcima. Hrvatski parket traže i Britanci, Iranci, Azerbajdžanci, Libanonci i Japanci, koji su prije radili s Poljacima i Kinezima, a sad se okreću kvalitetnijim proizvodima u koje se naši drvoprerađivači uklapaju i cijenom i rokovima isporuke – kaže Petar Ćurić, tajnik Udruženja drvoprerađivačke industrije HGK, koji je organizirao zajednički nastup hrvatskih parketara u Hannoveru.

– Vrijeme je da proizvodnju parketa ujedinimo pod jednim brendom za svjetsko tržište, koje bi nam donijelo rast narudžbi i profita najmanje 5 do 10% – rekao je Deni Kelava iz Pan Parketa. 

Komentari (1)
  • JohnnyMB84
    JohnnyMB84 11:15 18.1.2018.

    Exportdrvo nije proizvođač parketa, već ga kupuje od Drvoproizvoda, Pan Parketa te stavlja svoj logo gore. A kupuju ga uz dobar rabat!!! Bio sam u Hannoveru i upoznat sam jako dobro s drvnom industrijom RH. Zaboravili ste spomenuti Bjolin!

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!