Hrvatski odgovor na Ice Bucket Challenge: Izazov darivanja krvi

Autor: Poslovni.hr , 28. kolovoz 2014. u 15:47
Foto: Nina Đurđević / Pixsell

Frano Čirko je pozvao sve Hrvate da se u što većem broju odazovu na sudjelovanje u izazovu darivanja krvi.

Dok društvene mreže trese groznica tzv. „ledenog izazova“, tj. masovnog polijevanja ledenom vodom, Mladež HČSP-a došla je na ideju kako po sličnom receptu pokrenuti malo drugačiji, no vrlo korisniji izazov. Pripadnici Mladeži HČSP-a odlučili su pokrenuti “izazov darivanja krvi” i to pod geslom „I krv svoju za Hrvatsku moju“.

Prvi sudionik izazova je predsjednik Mladeži HČSP-a Frano Čirko koji je krv darovao danas u zagrebačkom Zavodu za transfuzijsku medicinu u Petrovoj 3.

„Kao odgovor na beskorisno polijevanje ledenom vodom odlučili smo pokrenuti malo smisleniji i korisniji izazov, tj. izazov darivanja krvi. Smatram da smo mi Hrvati ipak malo iznad suhoparnog oponašanja holivudskih glumaca i ostalih ‘zvijezda’ sa Zapada. Mislim da bi u ovakvim trenucima trebali pokazati da razmišljamo zdravim razumom i pokazati svoje vrline, a to su požrtvovnost i ljubav, tj. briga za svoju braću i sestre, za svoj narod“, poručio je Čirko danas uoči početka izazova darivanja krvi.

Čirko je pozvao sve Hrvate da se u što većem broju odazovu na sudjelovanje u izazovu darivanja krvi kako bi se što veći broj ljudi potaknuo na darivanje krvi koja je danas od životne važnosti za spašavanje života.

Kako to biva i kod ledenog izazova, Čirko je za izazov darivanja krvi nominirao svoje kolege iz HČSP-a: predsjednika stranke Josipa Miljka, predsjednika zagrebačkog HČSP-a Ivana Pavića te dopredsjednika Mladeži iz Delnica Ivana Topića.

Komentirajte prvi

New Report

Close