Hrvatski namještajci dogovorili poslove na sajmu u Njemačkoj

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. rujan 2014. u 15:18
Arhivska fotografija: Ivica Galović / Pixsell

Predstavnik Udruge “Masiva” Ivica Šarić naveo je kako su na sajmu privukli tri nova kupca.

Na Međunarodnom sajmu namještaja "M.O.W." u njemačkom Bad Salzulfenu, koji se održava od 14. do 18. rujna, predstavili su se i hrvatski proizvođači namještaja koji su dogovorili i neke nove poslove, izvjestili su iz Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Predstavnik Udruge "Masiva" Ivica Šarić naveo je kako su na sajmu privukli tri nova kupca s kojima imaju dogovorenu realizaciju poslovne suradnje, nekoliko velikih trgovačkih lanaca zainteresiralo se za njihov proizvodni program, a suradnju su ostvarili i s nekoliko manjih kupaca.

Istaknuo je kako dio domaćih proizvođača namještaja, unatoč krizi i poteškoćama, udruživanjem te radom na dizajnu i inovativnosti iz godine u godinu postiže sve bolje rezultate.

Predsjednik Udruženja drvoprerađivačke industrije HGK Zdravko Jelčić napominje da, iako su hrvatski proizvođači na europskom tržištu bili prisutni i ranije, činjenica je da nam je ulazak u EU znatno olakšao izvoz, ubrzao i pojednostavio čitavi postupak te otvorio nove mogućnosti za drvoprerađivački sektor.

Ističe kako su "hrvatski namještajci su svojim upornim i dugogodišnjim radom te poštujući osnovne tržišne zakone (kvaliteta, cijena, rok isporuke) uz potporu HGK i resornog ministarstva uspjeli postići prepoznatljivost i pozicionirati se kao jedan od važnijih dobavljača njemačkim partnerima".

Na sajmu su se, uz financijsku potporu HGK, predstavile Udruga klaster proizvođača masivnog namještaja "Masiva" (Spin Valis, Lignor, Tapetar Majcen, Windor, Tehnohit-HR, Krojački obrt Igla) i Udruga klaster drvoprerađivača "Valis EU" (Valis Fagus, Jasen, Pilana Blatančić, Panon, Interijer-Drvopaneli) te samostalno uz potporu HGK tvrtka Kenda.

Međunarodni sajam namještaja M.O.W. okupio je više od 400 izlagača iz 30 zemalja.

Komentirajte prvi

New Report

Close