Hrvatski hotelijeri ostali bez 4 milijuna kuna iz Poljske?

Autor: Marija Crnjak , 28. veljača 2013. u 14:03
Ilustracija

S obzirom na neizvjesnost naplate dugovanja, ideja je da se udruže svi vjerovnici poljskog partnera i zajednički zatraži naplata dugovanja.

Poljski turoperator Adriatyk, jedan od vodećih poljskih turoperatora koji dovodi goste u Hrvatsku bankrotirao je i ostao je hrvatskim hotelijerima dužan više od pola milijuna eura, doznaje se od Frane Skoblara, predsjednika uprave zadarskog Turisthotela kojem poljski partner duguje oko tristo tisuća kuna za alotmane od prošle godine.

S obzirom na neizvjesnost naplate dugovanja, Skoblar je stoga predložio ministru turizma Veljku Ostojiću da se na razini Ministarstva turizma okupi sektor i zajednički zatraži naplatu dugovanja, a ideja je i da se zajednička naplata pokuša i u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom.

"To je rizik našeg posla koji moramo predvidjeti, no radi se o značajnim sredstvima bez kojih bismo mogli ostati ako se ne potrudimo osigurati naplatu. Ne znam što se dogodilo poljskom partneru s kojim smo unazad sedam godina dobro surađivali i sklapali alotmanske ugovore, koji uključuju naknadno plaćanje usluga", pojašnjava Skoblar uz napomenu da se u sve nestabilnijim ekonomskim uvijetima s partnerima sve češće ugovara plaćanje unaprijed. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

super, kad se god dogodi neki problem poljoprivrednicima, njihov ministar ima da im nadoknadi štetu, a kad hotelijeri imaju problem naplate, ima to da rješava njihov ministar.

gdje je moj ministar da mu dam da rješava moje poslovne probleme?

New Report

Close