Hrvatski aerodromi na Jadranu bilježe redom rekordan broj putnika

Autor: Darko Bičak , 13. rujan 2016. u 21:59
U srpnju gotovo 1,5 milijuna putnika/I. Čagalj/PIXSELL

Iz Hrvatske gospodarske komore tumače da je najutjecajniji čimbenik porasta potražnje za proizvodom zračnog prometa rast gospodarstava.

Hrvatska posljednjih godina bilježi rekordne rezultate u zračnom prometu te se iz mjeseca u mjesec bilježi povijesni rezultati, posebice na Jadranu. U srpnju je zračnim lukama Dubrovnik, Split, Zadar, Pula, Zagreb, Osijek, Rijeka, Brač i Mali Lošinj prošlo gotovo 1,5 milijuna putnika, a u prvih sedam mjeseci oko 4,4 milijuna putnika ili 12,4 posto više nego u istom razdoblju lani.

Iz Hrvatske gospodarske komore tumače da je najutjecajniji čimbenik porasta potražnje za proizvodom zračnog prometa rast gospodarstava. Tonći Peović, predsjednik Udruženja zračnog prometa pri HGK, ističe kako je u većini EU država, odakle nam dolaze putnici, došlo je i do porasta BDP-a, a samim time i do kupovne moći stanovništva. No, kako kažu u HGK, povećana je i turistička potražnja za hrvatskim ljetovalištima, kao posljedica smanjenih odlazaka na neka tradicionalna europska i afrička odredišta poput Turske, Tunisa i Grčke.

Komentirajte prvi

New Report

Close