Hrvatske županije i gospodarstvenici uskoro još bolje povezani

Autor: Poslovni.hr , 27. lipanj 2016. u 09:01
Direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK Zvonimir Savić, Foto: Pixsell

Pokrenuta inicijativa za formaliziranje suradnje Hrvatske zajednice županija i Hrvatske gospodarske komore.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk sastao se u četvrtak, 23. lipnja, s direktorom Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize Hrvatske gospodarske komore Zvonimirom Savićem i njegovim pomoćnikom Draženom Mršićem.

Sastanak je otvorio mnoge važne teme poput korištenja sredstava iz fondova Europske unije, arbitražnih sudišta, mogućnosti pojačane suradnje Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske zajednice županija.

Ustroj Hrvatske gospodarske komore temelji se velikim dijelom na aktivnostima i zalaganju županijskih gospodarskih komora što je istaknuto kao izniman potencijal i velik prostor za napredak u povezivanju i budućoj suradnji dvaju udruženja, a predstavnici HGK ponudili su Zajednici županija potporu u području međunarodne i međuregionalne suradnje.

Razgovaralo se i o nedavno predstavljenom HGK indeksu gospodarske snage po županijama koji pruža analizu gospodarskih potencijala koristeći kao osnovu jedinice područne samouprave.

"Srednja razina vlasti ona je koju trebamo ojačati i u nju ulagati, a ne ju uništavati", tom je prilikom istaknuo predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk.

Sudionici sastanka složili su se da je ovo odličan početak planirane suradnje i dodatnog povezivanja gospodarstvenika i županija koji bi se trebao formalizirati sporazumom.

"Zajednički interesi postoje, kao i suglasnost za potpisivanje sporazuma. To je način kako gospodarstvenicima i županijama možemo otvoriti mnoga vrata", zaključio je predsjednik Zajednice Pauk.

Komentari (3)
Pogledajte sve

najjača veza koja u HR sve drži povezano, je mito i korupcija, te namještanje poslova i natječaja, da nije toga mnogi bi bili u zatvorima, a narod bi normalno mogao živjeti od svoga rada, kao u svim drugim sređenim državama, naravno da nikome od “povezanih” nije u interesu da se stanje mijenja i sredi

Skupili se uhljebi i reketari pa pametuju! Županije nepotrebne, a komorski reket nam je svima mio! Neka izađu na tržište!

Prije na vašem sajtu je skakalo nešto gore. Sad skače i lijevo i desno i nervira. Ovako ćete samo smanjiti čitanost sajta.

New Report

Close