Hrvatske šume kupuju 4828 pametnih telefona i pretplata

Autor: Bernard Ivezić , 15. siječanj 2014. u 22:00
'Ukoliko ponude budu skuplje od onoga što sada trošimo, nećemo prihvatiti nijednu', poručuju iz tvrtke/FOTOLIA

Za 629 djelatnika traže opciju roaminga prema Austriji i Njemačkoj.

Više od polovice zaposlenika državne tvrtke Hrvatske šume dobit će novi smartphone i novu mobilnu tarifu, doznaje Poslovni dnevnik.

Jedna od najvećih kompanija u Hrvatskoj, s 8500 zaposlenih i prometom od dvije milijarde kuna, raspisala je otvoreni javni natječaj za mobilne usluge i mobitele inicijalno procjenjen na pet milijuna kuna.Hrvatske šume traže 4828 smartphonea i mobilnih pretplata u šest kategorija. U državnoj tvrtki kažu da se nadaju da će dobiti povoljniju ponudu od procjenjene vrijednosti. "Ukoliko ponude budu skuplje od onoga što sada trošimo, nećemo prihvatiti nijednu", poručuju iz tvrtke.

Prema natječajnoj dokumentaciji, od mobilnih operatora se traži da ponude 2700 smartphonea kategorije 0 i 1 opisanih kao "Samsung S5610 ili jednakovrijedan uređaj", zatim 1500 pametnih mobitela kategorije 2 "Sony Experia E ili jednakovrijedan uređaj", 600 kategorije 3 "Samsung Galaxy Fame Blue/ Nokia 520 ili jednakovrijedan", 25 kategorije 4 "Samsung Galaxy S4 ili jednakovrijedan uređaj" te tri smartohonea kategorije 5 "Samsung Galaxy S4 ili jednakovrijedan uređaj".Iz tvrtke poručuju da ne pogoduju niti jednom brendu već su samo naveli pojašnjenje traženog što je dopušteno Zakonom o javnoj nabavi."Kompletna tehnička specifikacija mobitela nalazi se u dokumentaciji. Također je naveden i komercijalni naziv pojedinih modela mobitela, pored kojeg je navedeno 'ili jednakovrijedan uređaj', kako je propisano Zakonom o javnoj nabavi. Odabrat će se najpovoljniji uređaji koji zadovoljavaju tražene specifikacije, bez obzira bio to navedeni brend ili ne", poručuju.

Na naš upit zašto su za 629 najzahtjevnijih pretplata, onima kategorija 3, 4 i 5, zatražili da imaju uključen i roaming prema Austriji i Njemačkoj, kad je za zaposlenike šuma za očekivati da će najviše potrebe imati za roamingom u susjednim državama zbog šumovitih granica, odgovorili su da je tako pokazala statistika."U tim kategorijama je menadžment. Specifikacije tarifa rađene su na temelju statistika iz prethodnog razdoblja i procjene budućeg smanjenja.  Austrija i Njemačka središnje su svjetske sile u proizvodnji šumarske tehnologije, te su i kontakti s navedenim zemljama najučestaliji", zaključuju u Hrvatskim šumama.

Komentari (7)
Pogledajte sve

ako uskoro ne pronađu pametne korisnike, slabo će im koristiti kao i vladi

Dali je bilo tko iz Javnog sektora dobio otkaz ?

Da. Ima dosta primjera kada su hrvatski domoljubi gubili posao prvenstveno na HTV-u. Zato sada na HTV teletekstu i u prijevodima možemo susresti riječi kao što su: sjedište, zubarka, nišan, kundak itd. Domoljubi su izgubili poslove a dobili su ih, bez izuzetaka, jugosloveni, srbi a i ostala govna.

mislim da bi im trebao biti poučan film od neki dan: seljačka buna.

sad kad su i šumari dobili pametne telefone,nije red da i željezničari ne dobiju još pametnije telefone.ima ih samo 20000 tako da sve ispod ajfona 5 i samsunga 4 nije red da im poklanjate.[emo_smijesak]

U šumi bi im puno bolje poslužio BENEFON Q sa extra dugom antenom – dokazano najbolji prijem na tržištu.
Smart phone se može sakriti iza tog malog dragulja od čistog aluminija , koji je svojedobno nosio i Bond 007

New Report

Close