Hrvatske ceste posjekle šumu i nezakonito ušle na privatne terene?

Autor: Poslovni.hr , 07. veljača 2013. u 10:11
Otok Cres,grad Osor i otok Losinj. Photo: Boris Scitar/PIXSELL

‘Od kada uvjete o cijeni postavljaju oni koji kupuju, a ne oni od kojih se kupuje?’

Na jednu od privatnih parcela na otoku Cresu, duž trase ceste D-100 na kojoj su u tijeku radovi na rekonstrukciji otočne magistrale, bez suglasnosti vlasnika i prethodno odrađene procedure izvlaštenja izvođač radova je ušao u teren te posjekao šumu, nakon čega je pozvana policija te podignuta tužba, piše Novi list.

Vlasnic tvrde da je rješavanje imovinsko pravnih odnosa u sklopu rekonstrukcije ceste odrađeno katastrofalno, a ne isključuju ni da se radi o kriminalnim radnjama i pogodovanju i smatraju da netko treba odgovarati. Umjesto dogovora sa svim vlasnicima, za iste kategorije terena nude se različite cijene. Zašto na terenu koji nitko ne obrađuje, jednom vlasniku maslina vrijedi 600 kuna, a drugom isto takva maslina vrijedi nekoliko puta manje, pitaju mještani. Vlasnici spornih parcela kažu kako niu protiv ceste, kao i svi otočani željno je iščekuju godinama, ne žele kočiti radove, ali ne žele ni pustiti da ih se ucjenjuje i omalovažava.

'Mi smo vlasnici terena, ne tražimo izvlaštenje mi, nego investitor – Hrvatske ceste, od kada uvjete o cijeni postavljaju oni koji kupuju, a ne oni od kojih se kupuje', pita Irena Vidas, piše Novi list. Nezadovoljna je jer je gradonačelnik Kristijan Jurjako  sazvao satanak s vlasnicima terena tek nakon što je podignuta tužba zbog neovlaštenog ulaska na privatni teren. 'Devedeset i devet posto vlasnika terena u zoni rekonstukcije ceste suglasni su s uvjetima Hrvatskih cesta, neki uopće nisu prisustvovali sastanku nego su potpisali suglasnosti', rekao je gradonačelnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close