Hrvatska usklađuje 64 zakona s pravnom stečevinom EU

Autor: Poslovni dnevnik , 16. siječanj 2015. u 11:51
Pune ruke posla za zastupnike/Boris Ščitar/PIXSELL

Ministarstvo gospodarstva bi trebalo ponuditi zakon o sigurnosti pri istraživanju i eksploataciji ugljikovodika u Jadranu.

Hrvatska bi ove godine s pravnom stečevinom Europske unije trebala uskladiti 64 zakona, dvadesetak više nego lani, proizilazi iz plana usklađivanja koji je izradila Vlada i poslala ga Hrvatskom saboru na potvrdu.

Gotovo polovica tih zakona, točnije njih 30, u Vladinoj bi se proceduri trebala naći do ljeta. Desetak zakona trebalo bi izraditi Ministarstvo zdravlja, npr. zakone o zdravstvenoj zaštiti, liječništvu, ljekarništvu… Ministarstvo gospodarstva do ljeta bi trebalo ponuditi zakon o sigurnosti pri istraživanju i eksploataciji ugljikovodika u Jadranu. U istom roku "svjetlo dana" trebao bi ugledati i prijedlog zakona o trgovačkim društvima, čije je usklađivanje predviđao plan za 2014. U prvom kvartalu u proceduri bi se trebao naći prijedlog zakona o strancima koji je također bio u lanjskom planu usklađivanja. U tom planu bili su i medijski zakoni, konkretno zakon o medijima i o elektroničkim medijima, ali se u saborskoj proceduri nisu pojavili. 

Komentirajte prvi

New Report

Close