‘Hrvatska trenutačno najbolja za ulaganje u turizmu’

Autor: Marija Crnjak , 29. rujan 2016. u 22:00
Za Zablaće je zainteresiran i glumac Brad Pitt/D.S./PIXSELL

Nakon izmjene šibenskoga GUP-a TFI krenuo u potragu za ulagačima u Zablaće.

Švicarski ulagači TFI Holding u potrazi su za investitorima koji bi uložili u turističko-rezidencijalni resort u Zablaću pokraj Šibenika, projekt čija je vrijednost procijenjuje na više od 800 milijuna eura, izjavio je Jean-Paul Uldry, izvršni direktor kompanije, prenosi Bloomberg. Riječ je o projektu za koji je interes pokazao i glumac Brad Pitt, koji je nedavno tim povodom posjetio Hrvatsku i Šibenik, a prošlog tjedna Gradsko vijeće Šibenika usvojilo je i izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana (GUP) Šibenika koje reguliraju i gradnju na lokaciji.

 "Tražimo ulagače i zaprimamo ponude. Hrvatska je u ovom trenutku najbolja lokacija za investicije u turizmu u Europi. Čisto je, sigurno, i imate stručne ljude i sjajnu infrastrukturu", kazao je Uldry. Kako je poznato, projekt koji je dijelom inicijativa iseljenika u Švicarsku Želimira Belamarića razvija se već desetak godina. Investitor je na lokaciji već uložio oko 60 milijuna eura u zemljište površine oko 450 tisuća četvornih metara, a u planu je otkup još 200-tinjak tisuća kvadrata za razvoj luksuznog resorta.

Tamo bi se nalazili hoteli, vile, trgovački sadržaji, marina, ali i javni sadržaji poput škole, zdravstvene ustanove i crkve jer je riječ o naselju mješovite namjene u kojem bi živjelo oko 3500 ljudi. Uldry smatra da bi izgradnja mogla početi sljedeće godine. Odvjetnik Branko Baica, zastupnik investitora u Hrvatskoj, izjavio je ovih dana za lokalne novine da Brad Pitt još nije ušao u projekt koji je otvoren za sve investitore. 

Komentirajte prvi

New Report

Close