U ovoj hrvatskoj regiji prodaje se najmanje automobila

Autor: Poslovni.hr , 11. listopad 2017. u 09:50
Foto: Dubravka Petrić / Pixsell

Što se tiče prodaje modela, rujan je obilježila Volkswagen grupa.

Osječka regija koja je po broju stanovnika četvrta u Hrvatskoj, po broju prodanih automobila na mizernom je devetom mjestu. Ispred neprijepornog Zagreba i dvije porezne oaze (PŽ i DA registracijske tablice), smjestile su se još splitska i riječka regija, Istra, karlovačka, ali i međimurska regija! Brojkom i slovima, u Osječko-baranjskoj županiji ove je godine novoregistrirano 1898 automobila, dok je primjerice u Istri, koja nije porezna oaza, prodano 2800 automobila. Broj novih vozila požeških registracija napumpan je zbog korporacijskih i rent'a'car vozila (3612). To se najbolje moglo vidjeti početkom godine, kada je u siječnju s PŽ tablicama na cestu izišlo samo 35 automobila.

Kako piše Glas Slavonije, i ostale su slavonske regije pri dnu ljestvice: Brodsko-posavska županija je na 14. mjestu (470 automobila), Vukovarsko-srijemska 15. (456), a Virovitičko-podravska na pretposljednjem, 18. mjestu sa samo 154 novokupljenih automobila do rujna.

Što se tiče prodaje modela, rujan je obilježila Volkswagen grupa. Premoćni pobjednik rujna je Škoda Octavia (301 prodani automobil), čime je debelo iza sebe ostavila Volkswagen Tiguan (125). Opet je odličan rezultat postigla Suzuki Vitara koja je na trećem mjestu (106), i ni jedan mjesec se nije spustila ispod 100 prodanih automobila. Na četvrtom je mjestu VW Golf (86), petom Renault Clio (79), dok su šesto i sedmo mjesto sa 74 prodana automobila podijelili Suzuki SX4 i VW Tiguan. Brojku od 50 prodanih automobila još je premašio Hyundai i20.

Komentari (1)
Pogledajte sve

I ja bi kupio novi auto. Ne treba mi veliki. Rado bi kupio Hyundai i20.

Ali, ne mogu. Ipak sam ja iz osječke regije. Trajno sam obilježen. Nema pomoći.

Ali rado povraćam kad 30 godina star dizlo gnjojf ispred mene zacrni nebo. Istini na volju, posjedujem francuskog benzinskog tinejđera (15 godina). Mi u Osijeku volimo stariju, provjerenu robu.

New Report

Close