Hrvatska ponuda i na nautičkom sajmu u austrijskom Tullnu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. ožujak 2015. u 16:22
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nautički sajam Tulln održava se od 5. do 8. veljače, a očekuje se da će ga posjetiti više od 45 tisuća posjetitelja.

Hrvatska se i ove godine predstavlja na sajmu Boot Messe Tulln, najvećem stručnom nautičkom sajmu u Austriji, ujedno i u srednoj i istočnoj Europi, a sajam je u petak posjetio i ministar turizma Darko Lorencin.

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) već tradicionalno nastupa na sajmu, a uz 370 izlagača iz 18 zemalja svijeta, predstavljaju se i 24 hrvatske tvrtke, među kojima su marine, charter kompanije te proizvođači brodova i nautičke opreme.

Ministar Lorencin istaknuo je kako je posjet nautičkom sajmu u Tullnu jako važan s obzirom na značaj austrijskog tržišta, kao i stoga što je nautika važna za hrvatski turizam te u noćenjima sudjeluje s tri do četiri posto, ali po finacijskim pokazateljima 11 posto.

Prema zadnjim istraživanjima austrijskih turističkih trendova i kretanja, oko 17 posto potencijalnih austrijskih turista izjasnilo se da će godišnji odmor provesti u Hrvatskoj, što je porast u odnosu na prošlu godinu kada ih je bilo 13 posto, a po tome je Hrvatska premašila Italiju.

"Uspjeli smo se plasirati na prvo mjesto kao strana turistička destinacija, što je jako važno ako se zna da 50 posto Austrijanaca provodi godišnji odmor u Austriji", kazao je Lorencin.

Najnoviji pokazatelji, dodaje, izazivaju zadovoljstvo i ohrabrenje su daljnjim porastima turista s austrijskog tržišta.

Najavio je i da će se u idućem razdoblju pratiti stanje i, bude li potrebe, pojačati turistička promidžbu i aktivnosti kako bi se porast i ostvario.

Po riječima direktora predstavništva HTZ-a u Beču Ranka Vlatkovića, u Austriji ima oko 50 tisuća registriranih nautičara, a velik broj njih ima svoje male brodove u hrvatskim marinama, odlaze više puta u Hrvatsku i izuzetno su dobri potrošači.

Također, za ovu je godinu iz Austrije najavljeno održavanje 13 regata i to u pred i posezoni, a jedriti će se od Umaga, Biograda, Maslenice do Murtera.

Brojni posjeti sajmu i hrvatskom štandu te interes Austrijanaca prema najnovijim istraživanjima za Hrvatsku ulijevaju optimizam da će još veći broj austrijskih turista ove godine posjetiti Hrvatsku, kazao je.

Prošle je godine Hrvatsku posjetilo više od milijun austrijskih turista, a ostvarili su više od šest milijuna noćenja.

Nautički sajam Tulln održava se od 5. do 8. veljače, a očekuje se da će ga posjetiti više od 45 tisuća posjetitelja.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close