‘Hrvatska neće opstati ako HDZ ne pobjedi na izborima’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. prosinac 2012. u 08:55
Tomislav Karamarko Photo: Patrik Macek/PIXSELL

“Ostat će samo neka tvorevina socijalističkog karaktera koja se odlomila od Jugoslavije, ali bez onih vrijednosti koje su (Hrvatsku) krasile 90-te”, rekao je Karamarko.

 Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je sinoć kako se stranka nakon lokalnih, mora ozbiljno pripremiti za parlamentarne izbore, ustvrdivši da "Hrvatska neće opstati ako HDZ ne pobijedi na idućim izborima". "Ostat će samo neka tvorevina socijalističkog karaktera koja se odlomila od Jugoslavije, ali bez onih vrijednosti koje su (Hrvatsku) krasile 90-te", rekao je Karamarko izaslanicima na večerašnjoj izbornoj skupštini zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a.

Ocijenio je kako je Hrvatska vitalno ugrožena, da to pokazuju i rezultati popisa stanovništva te kako "Hrvatskom danas vladaju oni koji nisu željeli Hrvatsku". Predsjednik HDZ-a dodao je kako se HDZ neće ispričavati "dok se prvo oni ne ispričaju zato što su izašli iz sabornice, jer nisu htjeli dići ruku za samostalnu Republiku Hrvatsku".

"Onda se možemo i mi ispričati – 'oprostite, u našim redovima je bilo onih koji su krali' ", rekao je Karamarko. Naglasio je kako je HDZ stvorio Hrvatsku i da je to stranci "jedini i najveći krimen". "Ovu Hrvatsku stvorio je Tuđman, a ne ni Tito ni Račan. Franjo Tuđman je otac Hrvatske i zato se vraćamo 'tuđmanizmu', zato se vraćamo u prošlost, kako bismo našu djecu učili našim vrijednostima", kazao je Karamarko.

Vladajuće je optužio da su "ideološki i svjetonazorski destruktivni i rastaču strukturu duha običnoga, prosječnog Hrvata". "Pogledajte što rade – uvode zdravstveno obrazovanje. Oni još cvile za Titom", kazao je Karamarko, poručivši kako na lokalnim izborima "očekuje pomak", nakon čega se stranka treba pripremiti za parlamentarne izbore.

"Moramo se ozbiljno pripremiti za parlamentarne izbore, da napokon maknemo ono što je 'zacrvenjelo' Hrvatsku, a zbog čega se Hrvatska crveni. Hrvatska nikad nije bila crvena, to je zemlja običnih prosječnih Hrvata koji dišu kao što diše HDZ", poručio je Karamarko izaslanicima. Za Vladu je rekao da se "vodi načelom pokušaja i sigurnih promašaja" te da joj "nedostaje nacionalna komponenta".

"Ne posjeduju osjećaj za Domovinu i zato ne mogu biti uspješni", rekao je Karamarko te dodao da se HDZ zato "mora još ozbiljnije pripremati za preuzimanje vlasti". Izaslanicima je poručio da se ne daju impresionirati "tamnim tonovima koji dolaze iz medija".
"Apsurdno je da toliko dugo pokušavaju ustrajati na procesu raspada HDZ-a i da negiraju vrijednosti 90-tih, da na drugu stranu stavljaju vrijednosti socijalizma", istaknuo je Karamarko.

Medije je optužio da relativiziraju Domovinski rat, uz koji "stavljaju fusnotu zločina", da hrvatske branitelje nazivaju kriminalcima, a ratne invalide 'lažnim invalidima'. Zagrebački HDZ večeras bira novo vodstvo, nakon što je u rujnu raspuštena gradska organizacija stranke na čelu s Antom Zvonimirom Golemom i imenovano povjerenstvo, koje je vodio glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić.

Andrija Mikulić novi predsjednik zagrebačkog HDZ-a

 Zagrebačka gradska organizacija HDZ-a sinoć je za novog predsjednika Gradskog odbora HDZ-a izabrala Andriju Mikulića. Mikulić je na izbornoj skupštini dobio potporu 207 izaslanika, a njegov jedini protukandidat dobio je 75 glasova izaslanika.

Izabrani su i članovi Gradskog odbora te Nadzornog odbora zagrebačke organizacije HDZ-a.

Predsjedništvo HDZ-a u rujnu je raspustilo zagrebački Gradski odbor HDZ-a na čelu s predsjednikom Antom Zvonimirom Golemom, te imenovalo povjerenstvo za grad Zagreb, na čelu s glavnim tajnikom stranke Milijanom Brkićem. Raspuštanje organizacije obrazloženo je "potrebom konsolidacije stranke", a predsjednik stranke Karamarko je rekao kako "postoje problemi u odnosima u komunikaciji, odnosno problem između čelnoga čovjeka (Golema) i većeg dijela Gradskog odbora, odnosno područnih ogranaka".

Komentari (10)
Pogledajte sve

Ma, nevjerojatan je taj bahati stav svih koji dolaze iz HDZ-a, po kome nista drugo ne vrijedi osim HDZ-a. Nisu ni svjesni da ih je upravo taj stav dva puta kostao vlasti. Zao mi je samo sto nakon 2000. godine tadasnja koalicija sa pokojnim Racanom na celu nije imala dovoljno snage oduprijeti se todm bahatom stavu negiranja svega izvan HDZ-a. Ne zaboravimo, nije HDZ pokrenuo izgradnju auto-cesta, nije HDZ odradio pretpristupne dogovore RH za ulazak u EU, HDZ je samo, preuzimanjem vlasti 2004. godine, preuzeo i tudje rezultate rada. Da je tadasnja Koalcija uspjela ostati na vlasti i nakon izbora 2004. godine, danas bi RH bila SVICARSKA!!! Nazalost, HDZ je privatizirao RH i sva nasa bogatstva na nacin da je na izgradnji autocesta , ali i na svakoj drugoj investiciji “zamracio” dodatnih 100% vrijednosti investicije. Pogledajte samo izvjestaje crnih kronika u posljednjih godinu-dvije: podpredsjednici Vlade, ministri, predsjednik stranke su na optuzenickoj klupi za gospodarski i financijski kriminal. I umjesto da se sud s njima dogovara i nagadja, svi su trebali biti optuzeni za VELEIZDAJU, bez mogucnosti ikakve nagodbe ili pomilovanja. To je sve rezultat HDZ-ovskog stava “tko nam sto moze” i “mis mo stvorili Hrvatsku”. Niste gospodo, niste-Republuku Hrvatsku je stvorio hrvatski narod, hrvatski borci koji su, kao na kraju krajeva i ja, mobilizirani u ponoc i poslani na ratiste, koji su s nekakvom “puskicom” i vlastitim oruzjem provodili dane na ratistu ne pitajuci se “zasto i posto??”. ne biste vjerovali, znam koliko nas je bilo po pojedinim jedinicama i na pojedinim bojistima…i tesko da nogu nabrojiti pola brojke od brojke danasnjih branitelja. Interesantno bi bilo vidjeti, kad se pocisti popis branitelja i dodje do popisa laznih branitelja, kojoj stranci pripadaju ti lazni branitelji. Tada ce se vidjeti tko ima a tko nema osjecaj za Domovinu. HDZ ga zasigurno ima…pa jos je mladi Tudjman davno osnovao DOMOVINA d.o.o. i to je najbolji osjecaj za domovinu koju HDZ i dan danas ima…domovina kao vlastito TRGOVACKO DRUSTVO s 100% vlasnickim udjelom. Hvala, ali…NE HVALA !!!

Hrvatska će još jedno vrijeme opstati, samo je pitanje kakva? Činjenica je da se Vlada “vodi načelom pokušaja i sigurnih promašaja” no inzistiranje Karamarka na ideološkoj komponenti slabo će pomoći njemu i HDZ-u.

Hrvarska i Hrvati opstaju u svim situacijama ali nakaradne interesne organizacije koje su se nametnule u novijoj Hr povjesti sigurno neće opstati kao što nije opstala niti jedna organizacija i niti jedan sustav koji je interese pojedinaca ili udruženih skupina stavljao ispred interesa naroda i građana!!!



@neo

Boga mi nisu nas ni crveni kmeri bas pogurali.

kad ti netko firmu gurne u stečaj onda je po tebi najbolje produžit ugovor s takvim?

New Report

Close