Hrvatska lutrija 
povećala dobit za 34%

Autor: Marija Crnjak , 29. prosinac 2016. u 22:00
Foto: Željko Lukunić / Pixsell

Lutrija će ove godine u proračun uplatiti oko 260 mil. kuna, 10% nego lani.

U prvih jedanaest mjeseci 2016. godine Hrvatska Lutrija je ostvarila bruto dobit u iznosu od 57,5 milijuna kuna, što predstavlja rast od 34 posto u odnosu na isto razdoblje 2015. godine, kada je dobit iznosila 43 milijuna kuna.

Doprinos povećanju rezultata može se pripisati najvećim dijelom povećanju prihoda od igara na sreću za 6,6 posto, a operativna dobit (EBITDA) iznosila je 75 milijuna kuna, objavila je kompanija. Ukupni prihodi Lutrije za prvih jedanaest mjeseci iznose 452,5 milijuna kuna, a na rast prihoda utjecali su prihodi od igara u casinima i automatima za igre na sreću, koji su zabilježili porast od 75 posto, uz 84,2 milijuna kuna ostvarenih prihoda, najviše zahvaljujući prihodima ostvarenim u iCasinu. U segmentu djelatnosti priređivanja lutrijskih igara na sreću ostvareni su prihodi u iznosu od 293,3 milijuna kuna, dok je u klađenju ostvareno 69,3 milijuna kuna.

Doprinos proračunu za prvih devet mjeseci iznosi 236 milijuna kuna, što je za 5 posto više nego lani. Predsjednik Uprave Danijel Ferić podsjetio je kako će se poslovna godina završiti implementacijom i puštanjem u produkciju dva strateška projekta, samoposlužnih terminala za igre na sreću (HL BOX) i klađenje uživo na prodajnim mjestima. Najavio je da će Lutrija ove godine u proračun uplatiti 10 posto više nego lani, odnosno oko 260 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close