Hrvatska je zakasnila

Autor: Darko Bičak , 17. srpanj 2019. u 21:59
Ministar Tomislav Ćorić pred Vladom/P. MACEK/PIXSELL

Ćorić o odvajanju.

Da je projekt odvajanja otpada u Hrvatskoj zamišljen "preambiciozno", kako po opsegu tako i po vremenskom okviru, priznao je jučer i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Naime, ministar je, u pauzi užeg kabineta Vlade koji si bavio rekonstrukcijom same Vlade, poručio da Hrvatska nije na vrijeme krenula u rješavanje problema odvajanja otpada i kružne ekonomije zbog čega je cilj da se do kraja 2020. godine odvaja 50% otpada "vrlo ambiciozan".

  "Imajte na umu da su pojedine jedinice lokalne samouprave poput Preloga ili Krka odavno krenule pozitivnim smjerom, a njihovi rezultati, činjenica da odvajaju više od 50% otpada, su rezultat toga", kazao je Ćorić.

Dodao je kako ostali nisu na vrijeme krenuli u rješavanje problema odvajanja otpada i kružne ekonomije zbog čega je planirani cilj do 2020. vrlo upitan. 

"Ono što radimo kao ministarstvo, kao Fond za zaštitu okoliša, kroz otvorene natječaje i edukaciju je da odvajanje otpada bude što veće", kaže ministar. Razvojna strategija Europa 2020. predlaže održiv rast i primjenu kružne ekonomije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close