‘Hrvatska je UAE-u ključ za ulazak u Europu’

Autor: Marija Brnić , 23. travanj 2018. u 22:00
Mohammad Ali Alkamali, Dubai Exports/PIXSELL

Na gospodarskom forumu o suradnji razgovaralo 80-ak tvrtki iz obiju zemalja.

Hrvatska je jedno od najvažnijih tržišta koje pomno analiziramo posljednjih godina, ima odličnu poziciju i svjesni smo da je ključ za ulazak na druga europska tržišta", istakao je zamjenik direktora vladine agencije Dubai Exports Mohammad Ali Alkamali na gospodarskom forumu Hrvatska UAE koji je u Zagrebu organizirala Hrvatska gospodarska komora.

Sadašnje brojke o trgovinskoj razmjeni ne odražavaju još takav interes, a lani je još zaustavljen njezin rast, pri čemu hrvatski izvoz bio 26 milijuna eura, a uvoz 0,9 milijuna.

Pozitivan efekt očekuje se od nedavno uspostavljene izravne avionske linije Zagreb-Dubai, a jučer je objavljeno skoro otvaranje hrvatskog veleposlanstva u UAE-u. 

Na izravne razgovore sa 70 hrvatskih tvrtki stigli su predstavnici više proizvođača poput Falcon Packa, Mohd Lutfi Perfumesa, National Paintsa, Juno, Emirates Macaronia, Euro holografy te farmaceutske tvrtke SA Group FZCO.

Za suradnju s hrvatskim tvrtkama interes je iskazalo i nekoliko trgovačkih kuća iz UAE-a, predstavnici globalnog igrača u sektoru industrijske logistike GEFCO te konzultantskih grupacija koje su zainteresirane za praćenje hrvatskih ulagača i izvoznika na tržištu UAE. 

Komentirajte prvi

New Report

Close