Hrvatska osma najjadnija zemlja na svijetu

Autor: Poslovni.hr , 03. ožujak 2015. u 11:12
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Prema Bloombergovoj listi 15 ‘najjadnijih’ ekonomija Hrvatska je na 8. mjestu.

Prema Bloombergovoj listi 15 'najjadnijih' ekonomija Hrvatska je na 8. mjestu. Indeks je dobiven kao jednostavan zbroj stope nezaposlenosti i promjena indeksa potrošačkih cijena, a na vrhu ljestvice zemalja u kojima je najteže živjeti i raditi su Venecuela, Argentina, Južnoafrička republika, Ukrajina i Grčka, piše Bloomberg.

 

 

U Ukrajinskom slučaju, rat je ostavio teške posljedice na tamošnju ekonomiju i gospodarstvo. Nezaposlenost bi se trebala popeti na 9,5% dok se inflacija u 2015. godini procjenjuje na 17,5% naspram 24,9% koliko je iznosila u prosincu prošle godine.

Sa inflacijom od čak 78,5% u najgoroj situaciji je Venecuela koja se bori s nestašicom temeljnih materijalnih dobara s time da im susjedni Trinidad i Tobago ponudio razmjenu toaletnog papira u zamjenu za naftu.

Komentari (5)
Pogledajte sve

e pa ne možemo mi u svemu biti najbolji, zato imamo prvu najjadniju Vladu na svijetu sa prvim najjadnijim premijerom u svemiru i okolici

Zalosno je da ovaj portal, koji bi trebao biti seriozan i baviti se argumentirano temama iz ekonomije, spao na ovakve bombasticne clanke, koji nemaju blage veze sa meritumom stvari. Nazalost 90% novinara ovog portala je jednostavno zalutalo i nema pojma zbog cega su uopce tu!?

Daj barem naucite ENgleski …
ova tabela i clanak nemaju veze sa ekonomoijom
vec su index zadovoljstva građana…
stoga ovaj ćlanak cisti promasaj..

Ma, dajte nemojte dopustiti, da iz države izlaze podaci koji s njom nemaju nikavve veze….

New Report

Close