Hrvatska čini tek 0,1 % robne razmjene Argentine

Autor: Saša Paparella , 13. ožujak 2018. u 21:59
Pozvala argentinske izvoznike da koriste hrvatske luke

Ogroman je potencijal gospodarskih odnosa RH i Južne Amerike.

U sklopu svoga službenog posjeta Argentini, predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u Buenos Airesu je tijekom Argentinsko-hrvatskog gospodarskog foruma izrazila zadovoljstvo sastankom s argentinskim predsjednikom Mauricijom Macrijem. 

Predsjednica je poručila  kako će oboje uložiti napore da gospodarski odnosi Argentine i Hrvatske sustignu visoku razinu političkih odnosa.

Ukupna robna razmjena u 2016. iznosila je 26 milijuna dolara što iznosi manje od 0,1 posto ukupne argentinske robne razmjene, a u prvih jedanaest mjeseci 2017. došlo je do značajnog pada robne razmjene.

Predsjednica Grabar-Kitarović u svom je obraćanju spomenula zemljopisni položaj RH na sjecištu zapadne i jugoistočne Europe, te je pozvala argentinske izvoznike na korištenje hrvatskih luka prilikom izvoza u Europu.

Istaknula je značaj Argentinsko-hrvatske gospodarske komore i pozdravila potpisivanje sporazuma o suradnji s HGK. "Na Argentinsko-hrvatskom gospodarskom forumu sudjeluje 18 hrvatskih tvrtki koje su spremne svoje proizvode i znanja upregnuti na dobrobit naših društava", zaključila je predsjednica Grabar-Kitarović.      

Komentirajte prvi

New Report

Close