‘Hrvati, porezi su vam ekonomsko samoubojstvo. Režite ih’

Autor: Poslovni.hr , 07. svibanj 2015. u 11:32
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL

Građani moraju stvoriti pritisak, moraju prozvati i smijeniti političare koji su odgovorni za neodgovornu potrošnju novca poreznih obveznika

Matt Kibbe jedan je od najutjecajnijih zagovornika male države i slobodnog tržišta, a na američkom Capitol Hillu igra ulogu važnog lobista kao član moćne inicijative FreedomWorks. Koautor je "Tea Party Manifesta", bestsellera iz 2010. Razgovarali smo u Zagrebu, koji je posjetio u organizaciji Centra za obnovu kulture, domaćina Free Market Road Showa, piše Večernji list.

U Zagrebu ste otvorili pitanje moralnosti naplaćivanja poreza. Kako drugačije financirati državu?

Nisam protiv jednostavnog poreznog sustava kojim će se financirati osnovne funkcije države. Unatoč mnogim teorijama, vjerujem da visoki porezi i komplicirana porezna struktura najviše pogađaju siromašne i radničku klasu jer zaustavljaju rast i stvaranje novih radnih mjesta. Insajderi s dobrim političkim vezama uvijek će uspjeti izbjeći plaćanje visokih iznosa poreza pa tako najveći teret pada na radničku klasu i investitore, što rezultira manjim direktnim investicijama i manjim brojem novih radnih mjesta.

Cijeli intervju pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close