HRT planira graditi mini elektranu od 130 milijuna kuna u dvorištu na Prisavlju

Autor: Poslovni.hr , 17. siječanj 2020. u 08:54
Foto: Sandra Šimunović / Pixsell

Odredbama javnog natječaja ponuditelji su obvezani HRT-u prezentirati uštede kroz kupnju energije iz trigeneracijskog postrojenja.

Do 2021. u krugu zgrade Hrvatske radiotelevizije trebala bi proraditi mini elektrana na plin koja će “katedralu hrvatskog duha” opskrbljivati strujom, grijanjem i hlađenjem. Riječ je, kako doznaje Novac.hr na HRT-u, o investiciji od 130 milijuna kuna u trigeneracijsko postrojenje koje bi trebala sagraditi i njime upravljati tvrtka izabrana na javnom natječaju.

– Očekujemo da ćemo korištenjem i otkupom električne, toplinske i rashladne energije iz trigeneracijskog postrojenja uštedjeti oko deset posto godišnjeg utroška energije. No, konačne uštede ovise o ishodu javnog nadmetanja – navode na HRT-u, čiji je javni natječaj za gradnju i upravljanje elektranom otvoren do 24. veljače ove godine.

Odredbama javnog natječaja ponuditelji su obvezani HRT-u prezentirati uštede kroz kupnju energije iz trigeneracijskog postrojenja. Izvršavanje ušteda iz ponude pratit će se kroz posebni ugovor koji sadrži metodologiju praćenja proizvodnje i cijena isporuke energije iz postrojenja.

Na Prisavlju traže tvrtku koja će sagraditi elektranu snage po jednog megavata elekričnih i toplinskih postrojenja te rashladne snage 0,8 megavata, piše Novac.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close