HROTE: Za otkup struje 2299 zahtjeva

Autor: Poslovni dnevnik , 31. ožujak 2014. u 22:00
Granica je za integrirane sunčane elektrane 5 megavata/ Duško Marušić/PIXSELL

Zaprimili 2023 zahtjeva za integrirane sunčane elektrane, 27 za neintegrirane.

Hrvatski operator tržišta energije (HROTE) od 1. siječnja zaprimio je 2299 zahtjeva za sklapanje ugovora o otkupu električne energije koji se odnose na ukupnu snagu od 95.105 kilovata.

Od toga su 2023 zahtjeva za integrirane sunčane elektrane ukupne snage 48.558 kilovata, dok je 27 zahtjeva podneseno za neintegrirane sunčane elektrane, ukupne snage 39.755 kilovata. U odnosu na integrirane sunčane elektrane na objektima u vlasništvu tijela državne uprave, jedinica lokalne samouprave i područne samouprave, podneseno je 249 zahtjeva, ukupne snage 6793 kilovata, navode iz HROTE-a.HROTE sklapa ugovore o otkupe električne energije iz grupe sunčanih elektrana sve dok ukupna snaga ne dosegne pet megavata za integrirane i neintegrirane sunčane elektrane te dva megavata za integrirane sunčane elektrane na objektima u vlasništvu države, jedinica lokalne i područne samouprave, a sve ostale zahtjeve odbija.

Od nositelja projekata tražena je dopuna dokumentacije ako je bila nepotpuna te je do kraja ožujka HROTE izdao rješenja o prihvaćanju zahtjeva za sklapanje ugovora za sva navedena postrojenja. Po njihovoj pravomoćnosti i kad se sklope ugovori o otkupu el. energije i dosegnu predviđene vrijednosti, HROTE će moći objaviti listu sklopljenih ugovora, a svim nositeljima projekta izvan kvote dostaviti rješenja o odbijanju zahtjeva s pravom na žalbu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close