HPB započinje isplatu obeštećenja

Autor: Poslovni.hr , 10. lipanj 2016. u 09:54
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Pravo na obeštećenje odnosno isplatu osiguranih depozita imaju svi deponenti osim onih čiji se depoziti, sukladno Zakonu o osiguranju depozita, ne smatraju prihvatljivima.

Hrvatska poštanska banka sa svoje 53 poslovne jedinice spremna je za isplatu obeštećenja deponentima Banke splitsko-dalmatinske koja počinje 10. lipnja 2016.  

Hrvatskoj poštanskoj banci Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka povjerila je posao isplate obeštećenja deponentima Banke splitsko-dalmatinske. Sve 53 poslovnice HPB-a na raspolaganju su deponentima BSD-a koji od petka, 10. lipnja 2016. mogu podnijeti zahtjev za isplatu.

Pravo na obeštećenje odnosno isplatu osiguranih depozita imaju svi deponenti osim onih čiji se depoziti, sukladno Zakonu o osiguranju depozita, ne smatraju prihvatljivima.  

Deponente Banke splitsko-dalmatinske čekaju popunjeni obrasci zahtjeva koje mogu preuzeti i podnijeti na naplatu u bilo kojoj poslovnici HPB-a. Prilikom podnošenja zahtjeva vlasnici depozita – fizičke osobe trebaju predočiti važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu, odnosno drugu važeću identifikacijsku ispravu s navedenim OIB-om, a radi potpune identifikacije potrebno je predočiti i izvorni dokument o depozitu (štednu knjižicu, ugovor o oročenju, karticu računa).

Za deponente Banke splitsko-dalmatinske koji nisu u mogućnosti doći osobno, pripremljeni su obrasci posebne punomoći i moguće ih je preuzeti u svim poslovnicama ili na internetskim stranicama HPB-a.  

Isplata fizičkim osobama moguća je u gotovini ili prijenosom na račun, a isplata ostalim deponentima bit će izvršena prijenosom na račun. Maksimalan iznos prava na obeštećenje je 100.000 eura u kunskoj protuvrijednosti po srednjem tečaju HNB-a na dan 25. svibnja 2016.   

Deponenti Banke splitsko-dalmatinske svoje zahtjeve mogu podnijeti u roku od 3 godine, najkasnije do 1. lipnja 2019.

Komentirajte prvi

New Report

Close