HPB uvodi kunske kredite za legalizaciju nekretnina

Autor: Poslovni.hr , 13. studeni 2012. u 10:03
PIX

Hrvatska poštanska banka proširuje ponudu kredita stanovništvu i 15. studenoga uvodi kunski kredit za legalizaciju nekretnina.

Hrvatska poštanska banka 15. studenoga uvodi kunske kredite za legalizaciju nekretnina koje će odobravati u iznosima od 10 do 200 tisuća kuna, priopćili su iz banke. Kredite do 100 tisuća kuna moguće je realizirati bez jamaca, dok za veće iznose, kao instrument osiguranja klijenti mogu koristiti hipoteku, jamca ili policu životnog osiguranja.

Kamatna stopa na kredit za legalizaciju nekretnina iznosi 6,45 posto, a rokovi otplate su od jedne do 15 godina. Naknada za obradu kreditnog zahtjeva ovisi o korištenju drugih proizvoda iz ponude Banke, a kreće se od 1 posto na iznos kredita, stoji u priopćenju.

HPB-ov kredit za legalizaciju namijenjen je plaćanju troškova dokumentacije i naknada potrebnih za dobivanje Rješenja o izvedenom stanju, odnosno ozakonjenje nezakonito izgrađene nekretnine. Kreditom se mogu podmiriti troškovi izrade geodetskog elaborata i arhitektonskog snimka, dobivanja potvrde o mehaničkoj otpornosti i stabilnosti od ovlaštenog inženjera građevinarstva, komunalnog i vodnog doprinosa te naknade za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru, kao i ostali  troškovi vezani uz legalizaciju nekretnine, zaključuje se u priopćenju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close