HPB poziva klijente da otvore nove račune: bez naknade za blokirane, oprost malih dugova

Autor: Poslovni.hr , 02. ožujak 2017. u 11:06
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Povodom poteškoća nastalih u isplati mirovina i drugih primanja klijentima čija su potraživanja prodana, a računi zatvoreni, Hrvatska poštanska banka poziva te klijente da u njima najbližoj poslovnici HPB-a ili poštanskom uredu još danas otvore tekući račun.

Banka će, prema dogovoru s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje, isplatu mirovina i drugih primanja na novootvorene račune omogućiti u najkraćem roku, najkasnije do 10. ožujka. 

Svim klijentima koji su u postupku ovrhe, odnosno čiji su računi blokirani, HPB neće naplaćivati naknade za vođenje računa. 

Građani čije je potraživanje prodano fondu, a čiji je ukupni dug manji od 200 kuna, prema HPB-ovom dogovoru s fondom, bit će oslobođeni plaćanja duga.    

"Žao nam što je došlo do nemogućnosti isplate mirovina nekim korisnicima 1. u mjesecu kako je to uobičajena praksa HPB-a usprkos tome što smo klijente obavijestili o prodaji njihovih potraživanja.   

Klijente još jednom pozivamo da što prije otvore račune kako bismo ubrzali isplate", stoji u priopćenju.

Podsjetimo, 24sata, objavila su jučer da je HPB zatvorio stotine računa što je nagnalo brojne građane da im se obrate. 

Naime, svim klijentima sa zaštićenim računima, koji imaju dugovanja prema HPB-u, odbili su isplatiti primanja, dok su dugovanja prodali tvrtki za otkup i naplatu dugovanja.

"Žao nam je što je došlo do ove situacije jer su klijenti imali dovoljno vremena otvoriti nove račune i doći do svojih primanja bez čekanja. HPB je 10. veljače poslala pisanu obavijest o prodaji potraživanja i zatvaranju njihovih računa. Također, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje ove je klijente uputio da otvore novi račun u bilo kojoj banci kako bi bila moguća uplata njihovih primanja", objasnili su jučer iz banke.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close