'HPB najpovoljnija: 2,90% za subvencionirane stambene kredite'

FOTO: Patrik Macek/PIXSELL FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

HPB ponudila jednake kamatne stope od 2,90% za kredite u kunama i eurima, bez ograničenja za iznos kredita i uz dodatne pogodnosti, priopćili su iz te banke.

Hrvatska poštanska banka i ove godine sudjeluje u programu subvencioniranja stambenih kredita i to s najpovoljnijim uvjetima: HPB nudi istu kamatnu stopu od 2,90% za kredite u kunama i uz valutnu klauzulu EUR, a maksimalna godišnja efektivna kamata iznosi 3,12%. Banka umjesto klijenta snosi trošak izrade elaborata o procjeni vrijednosti nekretnine te je osigurala povoljne uvjete ugovaranja police osiguranja nekretnine koja se kupuje, naveli su u objavi za medije.

"HPB je za subvencionirane kredite ponudila značajno povoljnije uvjete od redovnih, a kamatne stope vrijede bez ograničenja za iznos kredita (država subvencionira kredite do 100.000 eura). Kamatna  stopa je prvih 7 godina fiksna i iznosi 2,90%, a nakon proteka razdoblja subvencioniranja Banka nastavlja s povoljnim uvjetima uz promjenjive kamate koje su za kredite u eurima 6-mjesečni NRS1 za EUR +2,29% te za kredite u kunama 6-mjesečni NRS1 za HRK +2,28%.

U programu subvencioniranja stambenih kredita sudjeluje i HPB Stambena štedionica koja nudi fiksnu kamatnu stopu za cijelo razdoblje otplate kredita. Kamatna stopa na kunske i kredite uz valutnu klauzulu EUR iznosi 3,20%, prvih pet godina otplate, a nakon proteka razdoblja subvencioniranja 3,35%, dok maksimalna efektivna kamatna stopa iznosi 3,58%", navodi se u priopćenju.

Komentari (2)
 • is123456
  is123456 14:14 17.8.2018.

  tako se kupuju glasovi za slijedeće izbore koje svi mi plačamo

 • kupiprodaj
  kupiprodaj 18:42 16.8.2018.

  Fina diskriminacija od strane države…puj puj….

  meni se dijete rodilo prije 2 mjeseca a imam stambeni od prije…tko će sad meni pomoć oko kamate pi*da vam *aterina

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve