Hoto Grupa: Razmatramo pravne radnje protiv Grada

Autor: Poslovni dnevnik , 06. listopad 2016. u 21:59
Sporna konstrukcija na Cvjetnom/M. L./PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik naprasno naredio da se konstrukcija Horvatinčićeva kafića ukloni s Cvjetnog trga.

Po zaprimanju rješenja od strane Grada Zagreba u konzultacijama s našim odvjetničkim društvom razmotrit će se i poduzeti odgovarajuće pravne radnje radi zaštite naših povrijeđenih prava. Tim je riječima Krešimir Horvatinčić iz Hoto Grupe reagirao na naglu promjenu "raspoloženja" zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je u četvrtak ujutro naprasno naredio uklanjanje konstrukcija terase kafića koje je tvrtka Tome Horvatinčića počela postavljati na Cvjetnom trgu.

Naime, gradonačelnik je dan prije bespogovorno podržavao postavljanje terasa potvrđujući Horvatinčićeve tvrdnje da "je sve po zakonu i da za radove postoje dozvole", no jutro kasnije na medijskoj konferenciji je poručio:  "Ovo će biti uklonjeno do sutra navečer. Oni koji su izdali rješenja, a koja nisu trebali izdati, snosit će sankcije. To ćemo riješiti idući tjedan". Bandić je najavio da će e da će restoran My Way za terasu dobiti po trećinu prostora od Varšavske do ulaza u Cvjetni prolaz, kao što sada imaju terase Caffe de Paris i Vip. "Danas se pišu nova rješenja, nova kvadratura, i gospoda, ukoliko žele, će to prihvatiti, a ukoliko ne, neće biti nijedne terase", rekao jegradonačelnik.

Pa iako je najavio sankcije za izdavateje rješenja, na kraju je priznao da je sam odgovoran pravdajući se kako je pogriješiti  ipak gore nego inzistirati na pogrešci. "Snosim svu odgovornost i kad pogriješe moji suradnici, iako će idući tjedan biti suspenzija. Ne može se ovo napraviti na Cvjetnom trgu, ne može se kuća raditi na Cvjetnom trgu. Jer ovo je kuća, a ne terasa, ni jedna ni druga, bez obzira o kome se radilo", rekao je novinarima Bandić dodavši da takvo što ne bi dopustio ni vlastitoj majci. Veli da će terase na Cvjetnom raditi do proljeća, a potom će gradske vlasti, u dogovoru sa strukom i građanima dugoročno riješiti taj problem. 

Komentirajte prvi

New Report

Close