Hoteli Jadranka u uvali Čikat ulažu gotovo 70 mil. eura

Autor: Marija Crnjak , 04. rujan 2014. u 22:00
Šest-sedam milijuna eura uložit će u uređenje plaža i šetnica u uvali Čikat/D. Stanin/PIXSELL

U hotel Alhambru uložit će 25 mil. eura, u vilu Hortenzija pet-šest milijuna.Kuća Helios postat će hotel za talasoterapiju.

Nakon dovršetka investicije u hotel Bellevue, u koji su uložili 50 milijuna eura, lošinjski Hoteli Jadranka ove jeseni kreću u novi investicijski ciklus u uvali Čikat, vrijedan ukupno gotovo 70 milijuna eura.

Istodobno se radi na proceduri za realizaciju golf-resorta na lokaciji Matalda, doznajemo u kompaniji koju je početkom godine preuzela tvrtka Beta ulaganja, čiji su osnivači ruski investitori. Na Čikatu će se tako obnoviti hotel Alhambra i vilu Hortenzija, koji su dosad imali dvije zvjezdice, te Kuću Helios, koja će postati specijalizirani hotel za talasoterapiju. Time će Hoteli Jadranka sve svoje smještajne kapacitete dovesti na razinu četiri i pet zvjezdica, a na kraju provedbe novih ulaganja tvrtka će imati tri hotela s pet zvjezdica.

Uz Bellevue, koji je postao prvi Jadrankin hotel s pet zvjezdica, u visoku kategoriju ući će butik hotel Alhambra, u koji će uložiti 25 milijuna eura. Kako su nas izvijestili iz kompanije, već je proveden natječaj na međunarodnoj razini putem kojeg su izabrani projektanti za Alhambru. Vila Hortezija također je dio projekta, gdje se očekuje ulaganje između pet i šest milijuna eura. U gradnju hotela Helios Jadranka planira uložiti više od 30 milijuna eura. Ističu kako će to postati vodeći specijalizirani thalasso hotel s pet zvjezdica na Jadranu.U suradnji s gradskom i županijskom vlasti, kompanija u idućem razdoblju planira urediti plaže i šetnice u cijeloj uvali Čikat. Investicijska vrijednost tog projekta bit od šest do sedam milijuna eura.

"Navedenim investicijama namjeravamo cijelu zonu uvale Čikat, podizanjem kvalitete i diversificiranjem usluge, podići na vrhunsku razinu, nudeći jedinstveno iskustvo svim posjetiteljima, istodobno brinući o zaštiti okoliša kao i potrebama svih stanovnika otočja", kažu u tvrtki.Jadranka je, usto, pred potpisivanjem ugovora za koncesiju na lokaciji Matalda, Punta Križa na Cresu, gdje planiraju graditi golf-resort, no još nisu definirani rokovi dovršetka te investicije.

"Uspostavom kvalitetnih odnosa s Krčkom nadbiskupijom, s kojom usko surađujemo na razvijanju i provedbi projekta golf-terena, te transparentnom komunikacijom prema svim uključenim javnostima želimo pokazati vrijednost investicije koja će osigurati značajne pogodnosti za cjelokupnu lokalnu zajednicu, kako u obliku novih radnih mjesta, tako i proširenja popratne ponude na otočju. U izradu studije i projektiranje uključeni su neki od najpoznatijih svjetskih eksperata i stručnjaka za golf", ističu u Jadranki. Kako je već predstavljeno, na Cresu bi  sagradili butik hotel i petnaestak depandansi, a vrijednost cijelog projekta golf-resorta bila bi između 40 i 50 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close