Hotel Lone osvojio međunarodnu nagradu za najbolji hotelski dizajn

Autor: Poslovni.hr , 22. studeni 2012. u 11:27
Hotel Lone

Nagrada za hotelski dizajn je dodijeljena u Londonu u sklopu 15. po redu Sleep eventa koji svake godine u studenom organizira poznati britanski časopis Sleeper magazine.

Nakon nedavnog dobivanja titule najboljeg kongresnog hotela u Europi, Loneu je na dodjeli Europskih nagrada za hotelski dizajn 2012. godine pripala prestižna nagrada za arhitekturu godine i to u kategoriji novoizgrađenih hotela. "Zapanjujući komad arhitekture na istarskoj obali" riječi su kojima je žiri opisao prvi hrvatski član dizajn hotela, priopćeno je iz Maistre.

Nagrada za hotelski dizajn je dodijeljena u Londonu u sklopu 15. po redu Sleep eventa koji svake godine u studenom organizira poznati britanski časopis Sleeper magazine. Uoči primanja nagrade, direktor hotela Lone Peter Lösch je izjavio: „Samo godinu dana nakon otvaranja u lipnju 2011., izvrsnost hotela Lone u arhitektonskom i dizajnerskom smislu potvrđena je već nekoliko puta. Hotel je prepoznat kao originalan i moderan te kvalitetan turistički proizvod ne samo od strane naših gostiju i partera već i od same struke, a ova nagrada dodatna je promocija na međunarodnoj razini kako hotela tako i same destinacije Rovinj“.

Tu činjenicu potvrđuje i žiri koji je za hotel Lone izjavio da je riječ o „građevini koja je impresivno djelo arhitekture na prekrasnoj lokaciji uz more, na obali Istre u Hrvatskoj, te odražava i naglašava najbolje značajke okruženja“. Suci su arhitektonsko rješenje ocijenili smjelim i dobro uklopljenim u okolinu, uz mnoštvo zanimljivih i pažljivo osmišljenih prostora i zanimljivu igru jednostavnosti, svjetla i volumena, posebno u zajedničkim prostorima. Budući da je riječ o relativno mladom timu dizajnera i arhitekata bez iskustva u hotelskom dizajnu, suci su, kako javljaju organizatori eventa, smatrali da hotel Lone predstavlja izvanredan uspjeh i pobjednički projekt.

Za realizaciju projekta angažiran je tim arhitektonskog studija 3LHD, dok su u uređenju hotela sudjelovali mladi hrvatski dizajneri i umjetnici: grupa produkt dizajnera Numen, koji su osmislili kompletan namještaj, studio 92 koji su zaslužni za wellness centar, modne dizajnerice iz studija I-gle koje su dizajnirale odjeću djelatnika te napravile odabir tkanina za hotel. Konceptualna umjetnica Ivana Franke napravila je veliku prostornu skulpturu u loby-ju hotela „Room for running ghosts“, a  umjetnik Silvio Vujičić seriju grafika za sobe te svojevrsni bio-stroj – „In the hanging garden no one speaks“, koji se nalazi na zidu uz sam ulaz u hotel.

Sleep event je jedino međunarodno hotelsko događanje u potpunosti posvećeno hotelskom dizajnu, razvoju i arhitektonskoj izvrsnosti. Hotel Lone natjecao se s više od 200 prijavljenih među kojima su bili i neki od  vodećih svjetskih hotelskih brendova dok su sudsko vijeće sačinjavala značajna imena iz branše poput predsjednika sudaca Simona Forda iz InterContinental Hotels Group, Jamesa Dilleya iz Jestico & Whiles, Gregoira Chikahera iz Arupa te Celiu Geyer iz Hilton Worldwide, zaključuje se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close