Horvat otkrio datum kada će kineska delegacija posjetiti brodogradilišta u Puli i Rijeci

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Kako je dodao Plenković, tako brzi dolazak kineskih prijatelja je nastavak razgovora o hrvatskoj brodogradnji od prošlog tjedna kada je Hrvatska bila domaćin summita "16+1".

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izvijestio je u četvrtak da će delegacija "najveće svjetske brodograđevne industrije" za praznik rada obići brodogradilišta u Puli i Rijeci.

"S obzirom na razno-razne insinuacije po medijima, vjerodostojno, siguran sam pravovremeno i potpuno iskreno - u poslijepodnevnim satima 30. travnja u Hrvatsku će doći delegacija najveće svjetske brodograđevne industrije. Prvog maja, bez obzira na praznik rada, obići ćemo brodogradilišta i u Puli i u Rijeci, a dan nakon toga ćemo s njima održati završni i zaključni sastanak, ne prejudicirajući njihovu odluku", izjavio je Horvat novinarima uoči sjednice Vlade.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je u jučerašnjem razgovoru za Hrvatsku radioteleviziju (HRT) izvijestio da će između 25. travnja i 10. svibnja u Hrvatsku doći, zajedno s najvišim izaslanstvom, predsjednik uprave China Shipbuilding Industry Corporation, kojega je kontaktirao kineski premijer Li Keqiang prigodom boravka u Hrvatskoj prošlog tjedna.

Kako je dodao Plenković, tako brzi dolazak kineskih prijatelja je nastavak razgovora o hrvatskoj brodogradnji od prošlog tjedna kada je Hrvatska bila domaćin summita  "16+1", susreta premijera zemalja istočne i srednje Europe s kineskim premijerom, ali i posjete hrvatskog izaslanstva Pekingu u studenome prošle godine. 

Komentari (2)
 • bergeistra
  bergeistra 12:06 18.4.2019.

  Riječi “vjerodostojno” i “pravovremeno” nakon što ih je Horvat toliki puta provukao kroz usta i prostituirao teško da u ovom procesu ikome više mogu značiti išta.
  Pravovremeno kaže, a Uljanik u ireverzibilnoj komi već mjesecima.
  Pravovremeni alibi sucima za još jednu odgodu do iza europskih izbora, a efekt aktivnosti otprilike onakav kakav bi imala tableta viagre na Broju 1 iz Alan Forda

 • purCo
  purCo 11:37 18.4.2019.

  ima da se radi i na praznik rada, e Đani, Đani dokle se nas dotjerao

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!