S ciljem pružanja ugostiteljima što potpunije informacije o HACCP-u (Hazard Analysis Critical Control Point – analiza opasnosti i kontrola kritičnih točaka), odnosno sustavu samokontrole za osiguranje zdravstvene ispravnosti hrane i njihovim obvezama, Hrvatska obrtnička komora je sastavila Listu za samokontrolu ugostiteljskih objekata.
Ona je rezultat suradnje HOK, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Lista je izrađena prema važećim zakonskim propisima, s posebnim naglaskom na zdravstvenu ispravnost hrane, ugostiteljima može poslužiti kao uvid u kojem obujmu njihovi objekti zadovoljavaju utvrđenim zakonskim obavezama, a temelji se na minimalnim zakonskim zahtjevima. Osnovna svrha i cilj ovog popisa je pomoći ugostiteljima da pripreme svoje objekte i da se ukaže na nedostatke koje postoje u objektu, pogotovo zato što će se slična lista koristiti i prilikom nadzora sanitarne inspekcije.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu