HOK i Crodux ugovorili pogodnosti za obrtnike pri kupovini goriva i plina

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. lipanj 2016. u 13:33
Foto: Dalibor Urukalović / Pixsell

Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec tom je prilikom rekao da sporazum potpisuju u obostranom interesu jer hrvatski obrtnici, pogotovo oni manji, imaju sve više troškova, a sve je manje onih koji im žele pomoći.

Hrvatska obrtnička komora (HOK) i Crodux potpisali su u petak sporazum o međusobnoj suradnji temeljem kojeg su obrtnicima omogućene posebne pogodnosti prilikom kupovine naftnih derivata te prirodnog i ukapljenog naftnog plina.

Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec tom je prilikom rekao da sporazum potpisuju u obostranom interesu jer hrvatski obrtnici, pogotovo oni manji, imaju sve više troškova, a sve je manje onih koji im žele pomoći. Cilj je sporazuma s Croduxom, odnosno njegovim tvrtkama Crodux derivati dva i Crodux plin, da se smanje ukupni troškovi hrvatskih obrtnika.

"HOK putem projekta 'Zajednička nabava – HOK zna' svojim članovima nastoji omogućiti kvalitetnije i povoljnije poslovanje osiguravanjem pogodnosti kod dobavljača roba i usluga iz raznih gospodarskih grana", kazao je Ranogajec. Nije želio otkriti kolike će popuste obrtnici moći dobivati prilikom kupovine goriva odnosno plina kazavši da je to poslovna tajna, ali i da će to ovisiti o obujmu samog posla.

"Moramo vidjeti kolika će biti potrošnja obrtnika da bi se na temelju te potrošnje izračunalo koliki će biti benefit za svakog pojedinog obrtnika", naveo je Ranogajec.  

Savjetnik predsjednika Uprave Crodux plina Ante Kotromanović istaknuo je da je Crodux jedina energetska kompanija u potpunom hrvatskom vlasništvu te izrazio zadovoljstvo što kroz takve projekte kompanija može pridonijeti uspješnom poslovanju obrtnika. Najavio je i da će do kraja godine Crodux otvoriti 40 novih radnih mjesta.

Odgovarajući na upit novinara da komentira aktualnu političku situaciju, bivši ministar obrane Kotromanović rekao je: "U ova sam četiri mjeseca jako dobro shvatio što znači borba za jednog radnika, što znači kada radnik izgubi posao, ali i što znači zaposliti jednog radnika. Nadam se da će političari shvatiti da je politika ozbiljan posao. Želim da političari krenu donositi odluke, ili izbori ili nova vlada, neka donose odluke, makar i loše".

Komentari (1)
Pogledajte sve

u ova sam 4 mjeseca jako dobro ……….
ali u 4 god dok si bio ministar shvatio si jedino kako pogodovati sebi i svojima.

New Report

Close