Hoće li poslodavci financirati vrhunske konzultante za pomoć Vladi?

Autor: Poslovni.hr , 18. prosinac 2012. u 08:53
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Liniću je predloženo da hrvatske kompanije pomognu Vladi financiranjem vrhunskih i vrlo skupih međunarodnih konzultanata.

Ideja koja je spomenuta tijekom razgovora o predstečajnim nagodbama, kada je Hrvatska udruga poslodavaca ministru financija Slavku Liniću predložila da se angažiraju konzultanti za nagodbe s 30-tak najvećih tvrtki, proširila se i na angažmane u ministarstvima.

Kako Večernji list doznaje, ministru Liniću predloženo je da hrvatske kompanije pomognu Vladi financiranjem vrhunskih i vrlo skupih međunarodnih konzultanata. Naime, više predstavnika hrvatskih poslodavaca spremno je uz Vladu financirati skupe međunarodne konzultante i za šire potrebe Vlade i svih pojedinih ministarstava. Poslodavci procjenjuju kako bi usluge vrhunskih konzultanata puno pomogle ministrima u vođenju složenih i osjetljivih procesa.No na ministrima je da odluče trebaju li i žele li stručnu pomoć. Kako Večernji list navodi, iz  Vlade je potvrđeno da se razgovaralo o timovima HUP-a unutar predstečajnih nagodbi, ali isključivo kao jedne nagodbene strane, no dematiraju da se ikad razgovaralo o angažmanu konzultanata na vođenju projekata unutar ministarstava. Domaći cjenik konzultanata koji je odredilo Ministarstvo gospodarstva kaže da se sat u bruto iznosu može naplatiti 110 kuna, ali za vođenje investicija plaća se 165 kuna, a za vođenje projekata 245 kuna.

'Ne treba bježati od moguće pomoći, komentirao je Ivan Miloloža', predsjednik Vijeća članica HUP-a te dodao kako 'nije ni mudrost ni sramota kupiti znanje'.

Člank u cijelosti možete pročitai ovdje

Komentari (2)
Pogledajte sve

zašto pomagati i zašto trošiti na sustav koji se urušava i koji proždire sam sebe…

pa sami ste se više pura uvjerili koliko vas političari a pogotovo Linić preziru i doživljavaju kao nužno zlo, koliko još morate dobiti po ponosu i po džepu da bi napokon shvatili da sa parazitima nema dogovora, da je njihova priroda da se hrane na račun drugog organizma dok domaćin ne zakržlja ili umre?

Poslodavci ce Vladi platiti konzultante? Velika vecina sami sebi ne mogu platiti kvalitetniji konzalting.
Cijene konzultantskih usluga su takodjer komicne jer iznose 110-245kn!
Jedan McKinsey Associate kosta 3000-5000 Eura na dan. Jedan dobar tim (A tim ne drugorazredni tim McKinsey-a) kosta 20-30000 Eura na dan. Kakve konzultatne moze Vlada dobiti za 110-245kn/h?

Vladi trebaju konzultanti jer je kadrovski nejaka i operativno nesposobna. No da li moze kupiti kvalitetu i da li bi imala hrabrosti provoditi savjete za reforme to je nesto savim drugo. Uglavnom ekonomsko rasulo ce se nastaviti.

New Report

Close