HNS vjeruje u nedužnost braće Mamić i Damira Vrbanovića

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. srpanj 2015. u 16:30
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Hrvatski nogometni savez objavio je danas da vjeruje u nedužnost visokih dužnosnika Saveza i trenera Dinama Zorana Mamića.

U vezi istrage koju je USKOK pokrenuo protiv braće Mamić i Damira Vrbanovića, Hrvatski nogometni savez objavio je danas da vjeruje u nedužnost visokih dužnosnika Saveza i trenera Dinama Zorana Mamića.

"Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza zauzeo je sljedeći stav prema pokrenutom istražnom postupku koji tereti, između ostalih, prvog dopredsjednika HNS-a Zdravka Mamića te izvršnog direktora HNS-a Damira Vrbanovića. Hrvatski nogometni savez uvijek se rukovodi presumpcijom nevinosti u ovakvim procesima, na što poziva i medije i javnost u ovom, kao i u svim drugim slučajevima. Radi se o jednom od osnovnih principa demokracije. Također, Izvršni odbor HNS-a vjeruje u nedužnost spomenutih visokih dužnosnika Saveza, kao i trenera GNK Dinamo Zorana Mamića. Hrvatski nogometni savez nastavit će pozorno pratiti događanja vezana za istragu", objavio je HNS nakon sjednice Izvršnog odbora.

USKOK je protiv braće Mamić i Damira Vrbanovića pokrenuo istragu zbog sumnje na primanje i davanje mita i utaju poreza. Zdravko Mamić tvrdi da je riječ o političkoj namještaljci koju je naredio politički vrh, te da se sve radi zbog političkih ciljeva.

HNS, također navodi, da pod rukovodstvom predsjednika Davora Šukera i Izvršnog odbora nastavlja s uobičajenim i svakodnevnim radom prema Statutu, propisima i programskim aktivnostima. "Brojna tijela, komisije i odjeli Saveza pripremili su novu natjecateljsku godinu, te nastavljaju skrbiti o velikom broju reprezentativnih selekcija", priopćio je HNS.

Komentirajte prvi

New Report

Close