HNS inzistira da se porez na nekretnine proširi porezom na svu imovinu?

Autor: Poslovni.hr , 15. siječanj 2013. u 09:13
Slavko Linić i Ivan Vrdoljak; Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Porez na imovinu bi, osim nekretnina kao glavne stavke, uključio još porez na kamate na štednju i kapitalnu dobit.

Iz HNS-a su stigle neslužbene informacije kako ta stranka nije protiv uvođenja poreza ne nekretnine, nego inzistira da se istodobno oporezuje i ostala neoporezovana imovina. Drugim riječima, da se porez na nekretnine proširi porezom na svu imovinu, piše Slobodna Dalmacija.

Slavko Linić, ministar financija, u svojim je dosadašnjim istupima govorio kako će se u 2014. možda ići i na porez na imovinu, ali samo u slučaju da se gospodarska situacija znatnije poboljša. No, i dalje ostaje pri svom stavu da se, bez obzira na taj porez, mora u ovoj godini, i to od 1. travnja, uvesti porez na nekretnine, podsjeća list.

Prostor za kompromis između SDP-a i HNS-a bi se sastojao u tome da SDP odustane od uvođenja poreza na nekretnine u ovoj godini, a da se 2014. ide na porez na imovinu, tvrdi Slobodna. Porez na imovinu bi, osim nekretnina kao glavne stavke, uključio još porez na kamate na štednju i kapitalnu dobit.

Više pročitajte ovdje.

Komentari (10)
Pogledajte sve

Mogu vam reći iz pouzdanih izvora da je kadar iz HNS-a (postavljen po službenoj partijskoj dužnosti naravno),nesposobniji,gluplji i pokvareniji nego što je to bio i najdebilniji HDZ-ovac.Za SDP da i ne govorim,oni su se odavno dokazali još u ZG holdingu.
Nema nama spasa ljudi.Država će biti(već i jest doduše)u stoput gorem stanju nego što je bila na početku njihovog mandata.

PLan 21- zbrinjavanje bivših partijaca do unazad 21 koljena

Kad završi program zbrinjavanja (Plan 21) postojeće garniture na vlasti, boli ih briga za investicije i hoće li Hrvatska propasti.

Ovo je već zbilja potpuna shizofrenija. Kao svjesni su da je poticanje investicija pitanje preživljavanja Hrvatske, a jedino čime se od jutra do mraka bave je kako raznim porezima svakom investitoru ogaditi Hrvatsku.

New Report

Close