HNS demantirao: I dalje smo protiv poreza na nekretnine

Autor: Josipa Ban /VLM , 15. siječanj 2013. u 16:46
Slavko Linić i Ivan Vrdoljak; Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatska narodna stranka opovrgnula je “naslužbene” navode iz Slobodne Dalmacije da će ipak pristati na uvođenje poreza na nekretnine.

Hrvatska narodna stranka (HNS) opovrgnula je “naslužbene” navode iz Slobodne Dalmacije da će ipak pristati na uvođenje poreza na nekretnine. 

“Nema nikakve promjene stava HNS-a. I dalje smo protiv uvođenja bilo kakvih novih poreza, sve dok ne dođe do značajnijeg gospodarskog rasta”, istaknula je Renata Potočnik, glasnogovornica HNS-a. Prema njezinim tvrdnjama, radi se o jedinstvenom stavu vodstva stranke koji se nije mijenjao od njihova prvog priopćenja u kojem su se jasno  usprotivili  oporezivanju one nekretnine u kojoj vlasnici žive. Napominje i da ne zna od kud stižu “neslužbene informacije”.

Ako je suditi prema pisanju Slobodne, HNS i SDP pronašli su kompromisno rješenje. Prema njemu SDP bi odustao od uvođenja poreza na nekretnine ove godine da bi u 2014. uveo porez na imovinu. Njime bi se pak, osim nekretnina kao glavne stavke, oporezivale i kamate na štednju te kapitalna dobit. 

Komentirajte prvi

New Report

Close