HNS demantira da podupire uvođenje poreza na nekretnine

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. listopad 2013. u 11:16
Thinkstock

Iz HNS-a su jutros opovrgnuli medijske napise da podupiru uvođenje poreza na nekretnine, ističući da povećanje poreznog opterećenja nikako nije jedini način smanjenja proračunskog deficita.

 Iz HNS-a su jutros opovrgnuli medijske napise da podupiru uvođenje poreza na nekretnine, ističući da povećanje poreznog opterećenja nikako nije jedini način smanjenja proračunskog deficita.

"Demantiramo medijske napise prema kojima HNS podržava uvođenje novih poreznih opterećenja građana ili povećanje sadašnje stope PDV-a. Isti je stav ponovljen na press konferenciji Kluba HNS-a te i dalje smatramo da nije dobro najavljivati u javnosti bilo kakve nove ili izmijenjene porezne mjere bez prethodnog i konačnog dogovora svih koalicijskih partnera, jer se time zbunjuju građani i unosi nesigurnost u poduzetničku klimu" ističe HNS u priopćenju.

Reagiraju time na pisanje Jutarnjeg lista da se iz riječi HNS-ova zastupnika Srđan Gjurković, s jučerašnje konferencije za novinare Kluba HNS-a u Saboru, kako je načelni stav stranke da promjene poreza ne mogu ići tek tako, ali da će sagledati kompletnu situaciju i dogovarati se unutar Vlade, može iščitati da je HNS omekšao stav prema mogućnosti uvođenja poreza na nekretnine ili povećanja PDV-a.

U HNS-u smatraju kako je nužno i neophodno osigurati pozitivnu poduzetničku klimu koja će rezultirati novim investicijama i investicijskim ciklusom, "čemu nikako ne doprinosi stalna najava povećanja poreznih stopa, izmjena poreznih zakona ili uvođenja novih poreza". "Naprotiv, sve to stvara lošu poduzetničku klimu i destimulira svaku potencijalnu privatnu investiciju", ističu u priopćenju.

Ponovno apeliraju na otklanjanje prepreka u svim mjerodavnim ministarstvima kako bi se izdale suglasnosti za početak realizacije projekata javno-privatnog partnerstva, energetske učinkovitosti, POS-a te izgradnje ili kupnje postojećih stanova za najam.

Država bi na taj način, uvjereni su u HNS-u, poslala poruku ohrabrenja i dobar signal za aktiviranje privatnih investitora. Nužnim smatraju i da se odmah počne s korištenjem europskih strukturnih fondova koji će Hrvatskoj donijeti svježa i bespovratna sredstva te omogućiti zamah investicija.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Nepodupiranje poreza na nekretnine je najveći predizborni projekt HNS-a. Naravno da ga neće poduprijeti… do izbora…

A inače, za neupućene, porez na nekretnine je strateški interes stranaca koji iz sjene vladaju ovom našom banana-republikom…

Porez na nekretnine mogu podupirati samo najgori paraziti , loši radnici koji nemaju ništa , ljenčine ,zgubidani , niškoristi ljudi , pederi ,ološ najgore vrste….

New Report

Close