HNB upozorava na pokušaje prijevare zamjenom novčanica kune

Autor: Poslovni.hr/H , 26. svibanj 2016. u 08:22
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvatska narodna banka obavlja zamjenu novčanica isključivo u prostoru svoje zgrade (na adresi Trg hrvatskih velikana 3, Zagreb).

 Hrvatska narodna banka upozorila je u srijedu kako ne obavlja zamjenu nevažećih novčanica kune na način da njezini djelatnici posjećuju građane u njihovim domovima i mijenjaju novčanice.

 HNB je reagirao potaknut informacijama primljenima od građana o tome da im se obratila neka žena, predstavljajući se kao njihova djelatnica te zatražila od njih zamjenu navodno nevrijedećih novčanica kune vrijedećima. 

Tako ni u opisanom slučaju nije riječ o zamjeni koju obavlja Hrvatska narodna banka, već o namjeri prijevare građana, ističe se  u priopćenju HNB-a i poziva građane na oprez pri takvim pokušajima koje svakako treba prijaviti Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP).

Hrvatska narodna banka obavlja zamjenu novčanica isključivo u prostoru svoje zgrade (na adresi Trg hrvatskih velikana 3, Zagreb), naglašava se u priopćenju HNB-a i dodaje da stranka nevrijedeće novčanice može donijeti osobno ili ih dostaviti poštanskom pošiljkom.

Komentirajte prvi

New Report

Close