Šumama isporučuju traktore za 1,5 mil. eura, planiraju razvoj novih

Autor: Marija Crnjak , 17. prosinac 2012. u 13:09
Šumski traktori 'skidderi' spremni za isporuku

Bjelovarski proizvođač Hrvatskim šumama već je isporučio tristotinjak šumskih traktora, planiraju razvoj novih.

Hrvatske šume danas će preuzeti 15 novih šumskih traktora od bjelovarske tvrtke Hittner, čime se nastavlja 20-godišnja suradnja partnera koji su zajedničkim snagama u pogon već stavili tristotinjak takvih traktora.

Kako doznajemo od Dinka Turka, zamjenika direktora Hittnera, ukupna je vrijednost najnovijeg ugovora 1,5 milijuna eura, a potpisat će ga s predsjednikom Uprave Hrvatskih šuma Ivanom Pavelićem."Šumski traktori koje i ovom prilikom isporučujemo Hrvatskim šumama nastali su zahvaljujući našoj dugogodišnjoj suradnji, tijekom koje smo razvijali nove proizvode koji su prilagođeni potrebama i radu Hrvatskih šuma. Naši 'skidderi' su jedno od osnovnih sredstava za rad u šumama, kako diljem Hrvatske, tako i izvan, a u Hrvatskim šumama u pogonu je već 300 naših specijalnih traktora", kaže Dinko Turk. Ecotrac 55V, proredni "skidder" razvijen prije deset godina, također se našao u najnovijoj narudžbi Hrvatskih šuma. Po dimenzijama i manevarskim mogućnostima, ističu u Hittneru, jedinstven je u svijetu, a uspješnost duguje izdržljivosti, efikasnosti i ekonomičnosti. Prilikom sastanka vodstva dviju tvrtki, uz analizu dosadašnje suradnje, razgovarat će i o planovima za 2013. godinu.

Kako doznajemo, u planu je razvoj novih proizvoda, odnosno jačih i većih "skiddera" koji bi dodatno povećali učinkovitost poslovanja. Inače, bjelovarski proizvođač svih vrsta traktora i rezervnih dijelova za strojeve nekoliko godina zaredom uvršten je među najbolje poduzetnike u Hrvatskoj. Dobitnik je Zlatne kune 2008. godine za iznimnu kvalitetu poslovanja. Osim s Hrvatskim šumama, Hittner među domaćim tvrtkama surađuje s Podravkom, za koju proizvodi rezervne dijelove za strojeve, Čazmatransom Nova te Vibrobetonom. Na listi referenci je i slovenski TVM, za koji Hittner proizvodi dijelove za prvu ugradnju na autobuse koji se izvoze u Iran, te spone za Neoplan autobuse, koji se proizvode za njemačko tržište. Surađuju i s ESCO-m, tvrtkom koja pokriva 30 posto europskoga tržišta proizvodnjom dvokrakih opruga i opruga za automobilsku industriju. Prošle je godine Hittner ostvario 34,6 milijuna kuna prihoda, uz neto dobit od 3,5 milijuna kuna, što je na razini prethodne godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close