Hitro.hr-om do 5309 malih tvrtki i obrta

Autor: Marija Brnić , 09. listopad 2017. u 21:59
Foto: Borna Filic/PIXSELL

U strukturi prevladavaju jdoo-i, kojih je lani osnovano više od četiri tisuće, a koji i u ovoj godini u kojoj ih je osnovano 3184, predstavljaju glavni oblik kojeg poduzetnici preko Hitro.hr osnivaju.

Osnivanje tvrtki putem vladinog servisa objedinjenih usluga Hitro.hr raste i u ovoj godini. Do kraja rujna otvoreno je putem ovog sustava ukupno 5309 malih tvrtki i obrta, a procjene su, koje je objavila Fina, da će do kraja godine nastavi li se sa sadašnjom dinamikom poduzetnici koristiti ovim servisom, ostvariti godišnji porast novih malih tvrtki za oko osam posto i otvoriti više od 7 tisuća tvrtki i obrta. Lani je otvoreno ukupno 6559 tvrtki i obrta, a u 2015. njih 5778.

U strukturi prevladavaju jdoo-i, kojih je lani osnovano više od četiri tisuće, a koji i u ovoj godini u kojoj ih je osnovano 3184, predstavljaju glavni oblik kojeg poduzetnici preko Hitro.hr osnivaju. Slijede doo-i, dok se obrtnici se rjeđe koriste ovim servisom, u pravilu ih godišnje preko njega manje od 200 otvara svoje obrte.

Komentirajte prvi

New Report

Close