Nadzorni odbor otkazao Končaru i daje priliku drugim ulagačima

Autor: Marija Brnić , 21. prosinac 2018. u 12:17
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Aktivnosti oko rasplitanja krize ubrzane su zbog isteka vremena i približavanja stečajnih procesa u Uljanikovim brodogradilištima, a neslužbeno izvori iz Ministarstva gospodarstva promišljaju i mogućnost za pronalazak pravnog i financijskog rješenja za deblokadu računa 3. maja, kojemu za dva dana istječe 120 dana kontinuirane blokade što je razlog da Fina automatski pokrene otvaranje stečajnog postupka.

Nadzorni odbor Uljanika povukao je odluku o strateškom partnerstvu sa Kermes energijom Danka Končara i krizu u brodogradilištu rješavat će s drugim ulagačima koji su pismima namjere iskazali zanimanje za Uljanik. To su talijanski Fincantieri u partnerstvu s Div Grupom Tomislava Debeljaka, Smart Holdingom iz Ukrajine, nizozemskih brodograditelja Damen i IHC, te australske Scenic grupe koja u pulskom brodogradilištu upravo dovršava kruzer. Ministar dospodarstva Darko Horvat proteklih je dana spominjao i petog potencijalnog investitora iz Njemačke, no prema dostupnim informacijama nije u društvu onih kojima će se otvoriti data room, jer je iskazao interes samo za 3. maj. Za riječko brodogradilište, pak, Ministarstvo gospodarstva priprema novo rješenje.

Aktivnosti oko rasplitanja krize ubrzane su zbog isteka vremena i približavanja stečajnih procesa u Uljanikovim brodogradilištima, a neslužbeno izvori iz Ministarstva gospodarstva promišljaju i mogućnost za pronalazak pravnog i financijskog rješenja za deblokadu računa 3. maja, kojemu za dva dana istječe 120 dana kontinuirane blokade što je razlog da Fina automatski pokrene otvaranje stečajnog postupka. Iznos blokade je 75 milijuna kuna, od čega su gotovo dvije trećine stavili privatnih vjerovnika s kojima bi država pokušala dogovoriti deblokadu kako bi dobili mogućnost traženja alternativnog rješenja.  

Komentari (4)
Pogledajte sve

Daje im priliku da upadnu u nepriliku,he he!

Šteta! trebali su još štajkati, do potpunog uništenja. Da napakoste mrskoj državi, koja im ne da pune plaće za nerad.

Kao da Uprava nema kontrolu nad informacijama koje će pokazati u Data room-u…. đaba data room ako nema pravog due dilligence-a!

New Report

Close