HGK u sklopu Erasmusa u tri godine poslao 15 poduzetnika na obuku u inozemstvo

Autor: Poslovni dnevnik , 25. kolovoz 2015. u 21:59
Tajana Kesic Sapic/Borna Filic/PIXSELL

Osam početnika iz Europe obučavalo se kod iskusnih hrvatskih poduzetnika.

Program Erasmus za poduzetnike početnike u Hrvatskoj se provodi već tri godine. Hrvatska gospodarska komora (HGK) sudjelovala je u dva ciklusa toga programa Europske komisije, za čiju je provedbu osigurala oko 80.000 eura te je na razmjenu poslala 15 hrvatskih poduzetnika u čak deset zemalja; Nizozemsku, Sloveniju, Slovačku, Španjolsku, Mađarsku, Austriju, Veliku Britaniju, Italiju, Njemačku i Irsku.

Osigurali su, priopćili su iz HGK, i dolazak osam poduzetnika početnika iz Europe kod iskusnih hrvatskih poduzetnika. "Uz poduzetnike kojima smo osigurali razmjene imamo još 24 prijavljena koji ne mogu ići na razmjenu zbog nedostatka novca. Stoga se HGK prijavila na novi krug natječaja programa Erasmus za poduzetnike početnike čiji bi rezultati trebali biti poznati na jesen", izjavila je Tajana Kesić Šapić  direktorica Sektora za industriju i IT.

Nove poduzetnike u sklopu Erasmusa poučavaju iskusni poduzetnici kod kojih borave od mjesec dana do pola godine, a boravak im dijelom financira EK preko posredničkih organizacija, što je u Hrvatskoj HGK. 

Komentirajte prvi

New Report

Close