HGK: Dražba za parcelu zakazana za 8090. godinu

Ilustracija / thinkstock Ilustracija / thinkstock

U Bjelovaru je za 22. rujna 2880., u 11.30 sati zakazana dražba vinograda, šikare i oranice...

Ovog tjedna u HGK-ovu Očevidniku nekretnina i pokretnina koje se prodaju u ovršnom i stečajnom postupku našlo desetak nekretnina za koje su dražbe bile zakazane od 2020. godine, pa nadalje, u idućim stoljećima i tisućljećima, čak i u 8090. godini, piše Slobodna Dalmacija.

U detaljnim pregledima tih predmeta iz daleke budućnosti našlo se još nevjerojatnih datuma. Pa je tako pregled predmeta koji je bio apsolutni rekorder jer je dražba bila zakazana čak za 3. siječnja 8090. godine u sobi 1. Općinskog suda u Čazmi pokazao da će se na prodaji naći oranica Popov jarak u Ivanskoj, piše list. Površina oranice je 14.807 metara četvornih, a vrijednost 250 tisuća kuna.

Jedna je dražba na Općinskom sudu u Daruvaru za kuću u Maloj Pisanici zakazana 3. rujna 3012. godine, a u 14 sati na Općinskom sudu u Đurđevcu će se 15. lipnja 2121. prodavati dijelovi kuće, oranica, livade... U Bjelovaru je za 22. rujna 2880., u 11.30 sati zakazana dražba vinograda, šikare i oranice, dok je jedan stan vrijednosti 365 tisuća kuna u glavnom gradu Hrvatske na dražbi Općinskog suda u Zagrebu 13. prosinca 2201., točno u 9 sati, vrijednost nekretnine je 365 tisuća kuna...

'Predmeti se u Očevidnik unose na temelju zaključaka zaprimljenih od strane općinskih sudova, javnih bilježnika i ureda Porezne uprave. Unos podataka u Očevidnik vrši se u Županijskim komorama i Komori Zagreb, za ovršna tijela s njihova područja', odgovorili su na upit Slobodne Dalmacije iz HGK-a. Komora je sve sporne dražbe koje su se našle u novinarskom upitu uklonila iz svog Očevidnika.

Više pročitajte ovdje

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve