HEP Opskrba u Puli, u sklopu Poslovnog uzleta, educirala kupce o uštedama električne energije

Autor: Sponzorirani članak , 05. ožujak 2015. u 09:16
HEP

Predstavljen je i proizvod „Udružimo se!“ koji kupcima omogućava udruživanje radi zajedničkog nastupa…

Nakon Zadra, HEP Opskrba sudjelovala je i u Puli na Poslovnom uzletu, s prezentacijom na temu „Muči vas preskupa struja?“, a koju je prisutnima prezentirala direktorica HEP Opskrbe, Tina Jakaša. Naime, poduzetnici, obrtnici, vlasnici OPG-a te svi zainteresirani imali supriliku, 27. veljače 2015. godine, na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ besplatno se educirati.

U uvjetima liberaliziranog tržišta, HEP-Opskrba, vodeći opskrbljivač na tržištu električne energije, svakodnevno jamči pouzdanu i sigurnu opskrbu. Više od 46.000 kupaca u sektoru poduzetništva prepoznalo je ponudu HEP Opskrbe kao najbolju, a tvrtku kao ozbiljnog i sigurnog partnera koji tradicionalno razvija partnerske odnose s malim i srednjimpoduzetnicima.

„Suradnja na projektu Poslovni uzlet pruža dodatnu priliku prezentirati mogućnosti suradnje i konkretnih ušteda kroz upravljanje vlastitom potrošnjom te udruživanjem kupaca, kao novim trendom u opskrbi električnom energijom“, izjavila je Jakaša. U svojoj prezentaciji upoznala je prisutne s funkcioniranjem tržišta električne energije u RH, reguliranom i tržišnom djelatnošću, strukturom cijena te liberalizacijom tržišta. Najveći naglasak prezentacije bio je na pružanju informacija kako uštedjeti novce na računima za struju, odnosno kako načinom potrošnje električne energije utjecati na iznos računa.

Oprez kod sklapanja Ugovora

Na radionici HEP Opskrbe, Tina Jakaša izdvojila je ono ključno na što treba obratiti posebnu pozornost prigodom sklapanja ugovora o opskrbi električnom energijom, pri čemu je osobito važno znati: vjerodostojnije su dugotrajnije ponude; fiksna cijena nije uvijek i najpovoljnija cijena; obvezno treba provjeriti s kim se potpisuje ugovor, s obzirom na učestalu pojavu lažnog predstavljanja.

„Udružimo se“ do boljih uvjeta

Uz pogodnosti koje nudi HEP Opskrba, predstavljen je posebno zanimljiv proizvod “Udružimo se“. Riječ je o proizvodu koji kupcima omogućuje udruživanje radi zajedničkog nastupa prema opskrbljivaču. Cilj udruživanja je postizanje povoljnije cijenu električne energije i uvjete prema opskrbljivaču, koje dogovara voditelj udruženja i oni vrijede za čitavo udruženje.

Vlasnica tvrtke Vrelo d.o.o., Alenka Šešelja, nakon odslušanog predavanja direktorice HEP Opskrbe, Tine Jakaša, izjavila je:

„Iz prezentacije HEP Opskrbe, o mogućnostima ušteda na računima za struju, osim savjeta o uštedama, naučila sam više i o funkcioniranju samog tržišta električne energije, sudionicima i pravilima. Iznimno korisni su mi bili savjeti o tome na što treba pripaziti prilikom sklapanja Ugovora o opskrbi električnom energijom. Na štandu HEP Opskrbe već me čekao Ugovor za moju tvrtku  sa povoljnijim uvjetima te sam odlučila ispuniti zahtjev za Ugovorom i za tarifni model Hepi, za svoje kućanstvo, a time sam na poklon dobila LED žarulju za dodatne uštede.“

Naime, svi sudionici edukacije su na štandu HEP Opskrbe odmah mogli sklopiti Ugovor o opskrbi električnom energijom, a svi oni koji su odlučili iskoristiti prigodu i sklopiti Ugovor i za tarifni model Hepi za kućanstvo, dobili su LED žarulju za dodatne uštede. Štand HEP Opskrbe bio  je dobro posjećen, a potpisan je i veliki broj Ugovora, kako za poduzetništvo, tako i za kućanstvo.

HEP Opskrba će u 2015. godini, u suradnji s Poslovni uzletom, održati još tri radionice i to u sljedećim gradovima:

Čakovec (27. travnja)

Jastrebarsko (30. svibnja)

Pregrada (18. rujna)

Na što obratiti pažnju prije potpisivanja Ugovora o opskrbi električnom energijom?

  • S kim potpisujete (lažno predstavljanje)
  • Detaljno pročitajte Ugovor i Opće uvjete – uzmite si vremena
  • Trajanje ponude – vjerodostojnije su one koje traju duže
  • Obratite pažnju uz što je vezana cijena – burzu električne energije, indeks potrošačkih cijena (poželjno) ili nešto treće
  • Sadrži li cijena valutnu klauzulu
  • Čime se garantira fiksna cijena
  • Naplaćuje li opskrbljivač odstupanje od ugovorene potrošnje
  • Prevaljuje li opskrbljivač na kupce naknade za obnovljive izvore koje su njegova obveza
  • Daje li opskrbljivač mogućnost raskida ugovora kod promjene cijena i na koji način
  • Dodatne pogodnosti – npr. umanjenje računa za opskrbnu naknadu ako ste obrtnik koji nije u sustavu PDV-a
  • Ponude poput „Besplatan račun 1 mjesec” → OPREZ! (Tražite provjeru kod HEP Opskrbe, besplatni telefon 0800 5255)

New Report

Close