HEP i Plinacro očekuje isti scenarij kao i HAC?

Autor: Poslovni.hr , 24. prosinac 2012. u 13:20
Zeljko Lukunic/PIXSELL

HNS čeka godišnje rezultate ovih tvrtki, no kako se već sada može čuti, Koračevićeva i Antunovićeva pozicija su na klimavim nogama, tvrdi Novi list.

Smjena uprava sprema se i u Hrvatskoj elektroprivredi i Plinacrou, doznaje Novi list. Razlozi su isti kao i kod Hrvatskih autocesta – nije provedeno najavljeno restrukturiranje. Radi se o 'HNS-ovim' tvrtkama, na čelu kojih se nalaze Zlatko Koračević (HEP), dugogodišnji HNS-ovac i prijatelj Radimira Čačića, dok Plinacro vodi Mladen Antunović, HNS-ovac iz Osijeka, prijatelj ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, koji ujedno predstavlja skupštinu Plinacroa, doznaje Novi list.

HNS čeka godišnje rezultate ovih tvrtki, no kako se već sada može čuti, Koračevićeva i Antunovićeva pozicija su na klimavim nogama, tvrdi list. Vrdoljak navodno nije zadovoljan Koračevićevim vođenjem HEP-a i s predsjednikom stranke Čačićem usuglašava Koračevićev odlazak iz tvrtke. Kao 'kompenzaciju' nudi smjenu svog prijatelja Antunovića u Plinacrou kojem bi se dalo čelno mjesto u vođenju LNG projekta na Krku, piše list. Dodatni je problem u Plinacrou međusobni razdor članova uprave koja teško donosi bilo koju odluku zbog međusobnih opstruiranja.

Ministar Ivan Vrdoljak je opovrgnuo informacije prema kojima je smjena uprava u HEP-u i Plinacrou skoro pa gotova stvar. Za takvu informaciju, kaže, nema nikakve podloge, i Vlada ne može, dok nisu poznati godišnji rezultati poslovanja, nikoga smijeniti, piše list.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close