HEP: Četiri tvrtke u drugoj fazi nadmetanja za partnera u Plominu C

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. rujan 2012. u 16:45
PXL

HEP je odabrao četiri tvrtke koje će pozvati da daju obvezujuće ponude za strateško partnerstvo

Hrvatska elektroprivreda (HEP) objavila je danas da je odabrala četiri tvrtke koje će pozvati da daju obvezujuće ponude za strateško partnerstvo u termoelektrani Plomin C – talijanski Edison, poljski POL-MOT, južnokorejski KOSEP i japanski Marubeni.

"Danas je završena evaluacija ponuda za iskaz interesa za strateško partnerstvo na realizaciji izgradnje i upravljanja Termoelektrane Plomin C. Na temelju evaluacije provedene u skladu s definiranim kriterijima, HEP je utvrdio popis kvalificiranih ponuditelja koji će sudjelovati u drugoj fazi nadmetanja za izbor strateškog partnera", priopćeno je iz HEP-a.

U svom je priopćenju HEP kvalificirane ponuditelje naveo abecednim redom – Edison (Italija), KOSEP (Južna Koreja), Marubeni (Japan), POL-MOT (Poljska).

"HEP će navedenim ponuditeljima uputiti poziv za dostavu ponuda. Strateški partner odabrat će se na temelju energetsko-ekonomskih kriterija uzimajući u obzir i razinu udjela domaćih tvrtki u projektu", zaključuje se u priopćenju.

HEP je 24. srpnja objavio javni poziv za izbor strateškog partnera za izgradnju TE Plomin C, rok za dostavu ponuda istekao je 14. rujna i tada je HEP objavio da je ponude dostavilo sedam tvrtki, a prema najavama danas je objavio i popis potencijalnih partnera kojima će biti upućen poziv za dostavu obvezujućih ponuda. Prema ranijim najavama iz HEP-a, potencijalni bi partneri svoje obvezujuće ponude trebali dostaviti do kraja ove godine, a izbor strateškog partnera za TE Plomin C očekuje se do kraja prvog tromjesečja iduće godine. 

Investicija u TE Plomin C, termoelektranu na ugljen, snage 500 megavata, procjenjuje se na 800 milijuna eura.

Komentari (1)
Pogledajte sve

za te novce smo mogli postaviti 600megavata vjetrogeneratora i solarnih ploča……a uštedili bi 180 mil eura godišnje na nabavi ugljena i kvota za co2

New Report

Close