HEP će električnom energijom opskrbljivati Luku Koper

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. studeni 2015. u 14:21
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Vijest o ugovoru HEP Energije s Lukom Koper objavljena je uoči današnjeg sastanka s kupcima i poslovnim partnerima HEP Energije u Ljubljani.

HEP Energija, tvrtka za opskrbu električnom energijom na slovenskom tržištu, dala je najpovoljniju ponudu za opskrbu električnom energijom Luke Koper, a dvogodišnji ugovor ukupno je vrijedan 1,8 milijuna eura, priopćila je u petak Hrvatska elektroprivreda (HEP). 

"Luka Koper je kupac velikog volumena jednako kao i Ljubljana koju već opskrbljujemo zajedno s nizom slovenskih tvrtki, a ovaj novi poslovni uspjeh dokazuje da je HEP konkurentan i sposoban odgovoriti na najzahtjevnije potrebe svojih kupaca na susjednim tržištima gdje smo sve prisutniji", prenose se u priopćenju riječi predsjednika Uprave HEP-a Perice Jukića.

On ističe da je ugovor s Lukom Koper, vrijedan 1,8 milijuna eura, važan dio strategije širenja HEP-a u regiji.

Vijest o ugovoru HEP Energije s Lukom Koper objavljena je uoči današnjeg sastanka s kupcima i poslovnim partnerima HEP Energije u Ljubljani.

U HEP-ovu priopćenju podsjeća se da je HEP Energija u svibnju osvojila ugovor za opskrbu električnom energijom grada Ljubljane, dok je HEP u veljači pobijedio na natječaju Slovenskog operatora distribucijskog sustava za pokriće gubitaka i zajamčenu opskrbu za 2016. i 2017. godinu. 

HEP Energija trenutno u Sloveniji ima više od 150 kupaca i više od 3.000 obračunskih mjernih mjesta, čime je osvojila pet posto slovenskog tržišta električne energije u segmentu poslovnih korisnika, kaže se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close