Helikopteri hitne: Posao Talijanima, domaći ne mogu

Autor: Poslovni.hr , 13. kolovoz 2015. u 13:32
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Ministar zdravlja Siniša Varga odbacio je optužbe oporbe zbog navodne štetnosti ugovora s Talijanima za pilot-projekt hitne helikopterske medicinske službe.

Ministar zdravlja Siniša Varga odbacio je optužbe oporbe zbog navodne štetnosti ugovora s Talijanima za pilot-projekt hitne helikopterske medicinske službe, vrijedan 10-ak milijuna kuna. “Dobili smo 5-6% jeftiniju ponudu od procjene struke. Smatramo da je sve napravljeno sukladno zakonu o javnoj nabavi”, rekao je odgovarajući na pitanja novinara o pilot projektu za koji je na natječaju odabrana ponuda talijanskih tvrtki EliFriulia i AirGreen. Istaknuo je da će cijeli projekt financirati Svjetska banka.

Na optužbe iz HDZ-a da su iz natječaja namjerno bile isključene domaće tvrtke jer se tražilo 1500 sati leta za pilota, pomoćnik ministra Miljenko Bura rekao je da je riječ o EU standardu. “Nijedna hrvatska tvrtka nema takve helkoptere, a izvan MUP-a i MORH-a nema ni takvih pilota. Piloti koji bi bili angažirani u HHMS-u moraju imati cvilnu licenciju za točno određene helikoptere”, kaže Bura.

Komentirajte prvi

New Report

Close