HDZ pozvao DORH da istraži kako je ZZJZ potrošio 700.000 kn

Autor: Agencija VLM , 23. siječanj 2013. u 14:14
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Prema njihovom izračunu dnevno se trošilo oko 2500 kuna. Zbog toga je predsjednik osječkog HDZ-a Damir Kramarić pozvao DORH i krim policiju da pokrenu istragu.

Osječki HDZ tvrdi da je Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, navodno, u 2011. godini na troškove reprezentacije potrošio najmanje 700.000 kuna. Prema njihovom izračunu dnevno se trošilo oko 2500 kuna. Zbog toga je predsjednik osječkog HDZ-a Damir Kramarić pozvao DORH i krim policiju da pokrenu istragu.

– Informacije o tome dobili smo iz same ustanove, ali i od nekih ljudi iz HDSSB-a, stranke koja politički upravlja Zavodom i koja imenuje svoje kadrove na čelna mjesta – iznio je Kramarić pred novinarima u Osijeku napominjući kako je navodno riječ o iznosu od oko 700.000 do milijun kuna. U ravnateljskoj fotelji ZZJZ-a tada je sjedio HDSSB-ov Stjepan Rudan kojemu je nedavno istekao mandat. Na toj ga je funkciji potom zamijenio stranački istomišljenik Zlatko Pandžić, dosadašnji direktor gradske tvrtke Ukop. U svezi s ovim slučajem, kako je objasnio Kramarić, zatražio je odgovor župana Vladimira Šišljagića, ali i novoimenovanoga ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije Zlatka Pandžića. No, dodao je, nije ga dobio.

– Pandžić je poznat kao njihov krizni direktor za krizne tvrtke, a Rudana su sada navodno uhljebili na mjesto financijskog direktora Ukopa. U ovom je slučaju puno važnije da se dozna je li točno da je ZZJZ u 2011. godini svakoga dana za reprezentaciju trošio 2500 kuna. Ako je to točno, to graniči s ludošću i bahatošću te tražimo konkretno očitovanje župana Šišljagića – poručio je prvi čovjek osječkog HDZ-a napominjući kako "imaju indicije gdje je taj novac zapravo otišao" te da o tome za sada "mogu reći da bi uskoro mogli imati aferu auto". Prozvani župan Šišljagić odgovorio je kako sva financijska izvješća o poslovanju kako ZZJZ-a tako i drugih ustanova prolaze kroz Odbore županijske Skupštine, a u čijim raspravama sudjeluje, između ostaloga, i HDZ. Sva izvješća su objavljena i na službenim web stranicama Županije.

– Nema nikakvih nezakonitosti u radu ZZJZ-a. Ako ima, postoje institucije koje se time bave. Već ranije sam tamo naložio reviziju za 2011. godinu. O 2012. ne mogu govoriti jer se izvješća tek pripremaju. Gospodinu Kramariću bilo bi bolje da kaže što su radili HDZ-ovi torbari prilikom kupovine Osječke televizije – poručio je Šišljagić.

Komentirajte prvi

New Report

Close